Yılmaz Özdil: Uganda düzeyine düşmüşken, dünya başkanı olduğumuza inanılıyorsa, sizin ilçenin ismini Los Angeles yapacağız desen davul zurnayla halay

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Sözcü muharriri Yılmaz Özdil, “AKP/MHP ittifakı oy devşirmek için vilayet sayısını 100’e çıkarmayı planlıyor, Nazilli bu operasyonun birinci hamlesi” dedi. Muhalefetin de bu yola gireceğini ve en az 10 kadar vilayet kelamı vereceğini söyleyen Özdil, tenkitlerini tabir etti.

“Seçim vaatleri 100 il’le sonlu kalmayacak. 1000 ilçe olacak. Şu anda 922 ilçemiz var, en az 80 beldeye ilçe kelamı verecekler. Gençlere iş veremiyorlar, kaymakam verecekler! İlçe kaydırmalarıyla, nüfus kaydıracaklar… Ceyhan ve Yumurtalık’ın örneğin, Adana’dan koparılıp, Osmaniye’ye bağlanacağı konuşuluyor, bu biçimdece Osmaniye büyükşehir yapılmış olacak. 2023 seçiminde 100 vilayet olursa, 2024 belediye seçiminde vilayet yapma vaatlerinin nerelere varacağını, varın siz hesap edin” diyen Özdil, devamında şunları kaydetti:

“oysa… Kent, toplumsal bir sıfattır, insanların ömür kalitesini, bilime sanata kültüre spora ulaşabilme imkanını tanımlar, gelişmişlik statüsüdür. İl-ilçe ise, idari sıfattır, coğrafik hudutları tanımlar. Rastgele bir yerleşim merkezini “şehir” yapmadan “il” yaparsan, o bölgede yaşayan insanların ömründe hiç bir şey değişmez. Lakin ne desek boş tabii… Uganda düzeyine düşmüşken, dünya başkanı olduğumuza inanılıyorsa, sizin ilçenin ismini Los Angeles yapacağız, Amsterdam’ı da size bağlayacağız desen, davul zurnayla halay çekerler!”
 
Üst