Yeni Şafak muharriri: Bu saatten daha sonra ‘Zillet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı çıkarması epeyce sıkıntı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Eski Emniyet İstihbarat Daire Lideri ve Yeni Şafak müellifi Bülent Orakoğlu, bugünkü yazısında, CHP, DÜZGÜN Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nde oluşan 6’lı muhalefetin, cumhurbaşkanı adayı konusunda hemfikir olamadıklarını öne sürdü.

Orakoğlu, “Cumhur İttifakı’nın adayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına rakip çıkarmakta zorlanan muhalefet başkanlarının, ortaya attığı aday kriterleri ile adeta birbirleriyle yarışıyor olması da dikkat cazibeli bir duruma işaret ediyor” görüşünü lisana getirdi.

İBB Lideri Erkem İmamoğlu’nun İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlatan Orakoğlu, şu biçimde devam etti: “Türkiye’de iktidarın değişmesini hem ABD, birebir vakitte İngiltere istiyor. AB ismine da Almanya istiyor. Erdoğan aykırılığında hemfikirler, lakin aday konusunda hemfikir değiller. İngiltere malum Brexit ile AB’den ayrıldı. Yeni bir arayışta. ötürüsıyla kendine yoldaşlık yapacak aday peşinde. Almanya, AB’yi ayakta tutmak istiyor ve kendine candaş aday istiyor. ABD ise her zamanki siyasetiyle her yere oynuyor.

Bu saatten daha sonra ‘Zillet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı çıkarması fazlaca sıkıntı. Artık merak edilen konu ‘Zillet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını ABD, İngiltere yoksa AB ismine Almanya mı belirleyecek? Bekleyip bakılırsalim.”

Yazının tamamını okumak için
 
Üst