Yasaklanan Zeytinli Rock Festivali’nin tertip şirketinden açıklama: Hukuksuz yasakta ısrar var

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı, 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Zeytinli Rock Şenliği’ni “kamu güvenliği ve sıhhati, toplumun huzuru, etrafın korunması” sebebi öne sürülerek yasakladı. Şenliği düzenleyen tertip şirket Milyon İmal tarafınca açıklama yapıldı; “Burhaniye Kaymakamlığı itiraz dilekçemize olumsuz karşılık verdi? Hukuksuz yasakta ısrar var” denildi.

Açıklama, şenlik iptalinin haricinde bir öbür skandalı daha ortaya çıkardı. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş imzalı iptal yazısının tertip şirketindilk evvel basına servis edildiği açıklandı. Cumhuriyet’ten Orhun Atmış’ın haberine bakılırsa, tertip tarafınca Yönetim Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurmak için başvurulacak. Bilet satışları şu an için devam edecek, şenliğin yapılamayacağı katılaşırsa otomatik olarak geri ödemeler yapılacak.

Organizasyonun açıklamasında Burhaniye Belediye Lideri Ali Kemal Deveciler’e ve Burhaniye halkına takviyeleri için teşekkür edilerek şunlar söylendi:

“Üzülerek söylüyoruz ki bölgeye ne üzere bir katkısı olduğunu anlamadığımız bir vakfın yaptığı davetin akabinde Balıkesir Valiliği ve Burhaniye Kaymakamlığı adeta baş başa verip bu sene şenliğin olmaması için ellerinden geleni yapmaya yemin etmişçesine davrandılar. Kimi tarikatların devlet kurumlarına şenliğin iptali için baskı yaptığına dair tezleri hiç ciddiye almamıştık. Lakin yaşadıklarımız bize söylenenlerin dedikodudan öte olduğunu düşündürmeye başladı…”

“Gençlik prim vermez”

Festival için stok yapan esnafın ve rezervasyon alan otellerin mağduriyet yaşadığının da açıklandıği açıklama, şu sözlerle noktalandı:

“Gençlerimizden birkaç günlük memnunluğu esirgeyenler şunu asla unutmasın ki Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk gençliği gericiliğe ve karanlığa asla prim vermeyecektir!”

  • TIKLAYIN – Zeytinli Rock Şenliği’ne kaymakam engeli
  • TIKLAYIN – Burhaniye’de yasaklanan Zeytinli Rock Ferstivali yerine belediyeden ‘alkol yasaklı etkinlik’ hazırlığı!
  • TIKLAYIN – Can Bonomo’dan Zeytinli Rock Şenliği’nin yasaklanmasına reaksiyon: İnsanları kutuplaştırmaktan öbür hiç bir gayesi, yararı yok
  • TIKLAYIN – Mor ve Ötesi’nden Zeytinli Rock Şenliği’nin yasaklanmasına tepki
  • TIKLAYIN – Zeytinli Rock Festivali’nin iptaline Cahit Berkay’dan reaksiyon: Müziğin ne kötülüğünü gördünüz kardeşim!
 
Üst