Türklerin Favori Altcoin’ine DDoS Saldırısı: İşte Yaşananlar!

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Türkiye’de geniş çapta takip edilen bir altcoin projesi olan STEPN, bir DDOS saldırısına uğradı. Bu süreç boyunca proje, kullanıcıların hareketlerinin kaydedilemeyebileceğini duyurdu. İşte detaylar…

STEPN, DDOS saldırısı ile karşı karşıya kaldı

Solana NFT’lerini kullanan ve dünyada olduğu kadar Türkiye’de de tanınan olan kripto oyunu Stepn, bu hafta sonu bir dizi DDOS saldırısına uğradı ve bu son hücum, aylarda kaydedilen üçüncü STEPN saldırısı oldu. Uygulamanın Twitter sayfasına bakılırsa, Stepn’in geliştiricileri bu yazının yazıldığı sırada sorunu çözmek için hala çalışıyordu. Oyunun ardındaki takım Pazar günü bir tweet’te “Son saatlerde birden çok DDOS saldırısına uğradık” dedi. “Sunucuların güvenliğinin sağlanması ve kurtarma süreci 1 ila 12 saat içinde sürebilir,” diye ekledi. Diğer bir tweet’te şu tabirler yer aldı:


Bakım sırasında biraz dinlenmenizi öneririz, aksi takdirde idmanlar düzgün bir biçimde kaydedilmeyebilir. Mühendislerimiz meseleleri çözmek için epey çalışıyor.


Ağ tıkanıklık yaşadı

Kısa müddette 25 milyon DDoS saldırısına uğrayan oyunun “ağ tıkanıklığı” yaşadığı da kullanıcılara bildirildi. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere DDoS saldırısı, makus niyetli bireylerin bir web sitesini gereksiz trafikle çok yükleyerek çökertmeye çalışmasıdır. Bu cins ataklar, bilhassa kripto dünyasında epey yaygındır. Stepn, kullanıcıların dışarıda hareket ettikleri için ödüllendirildiği bir “hareket et ve kazan” uygulamasıdır. Oyuncular, oyunu oynamak için Solana tabanlı NFT spor ayakkabı satın almalı ve koşarken yahut yürürken token kazanmalıdır.

Projenin emeli, dünya nüfusunu sağlıklı ve etkin bir hayat üslubu sürmeye teşvik etmenin yanı sıra insanları Web 3.0 kavramıyla tanıştırmaktır. STEPN platformu orjinal olarak Solana (SOL) tarafınca desteklenmektedir. Kendisine “Web3 ömür şekli uygulaması” ismini veren oyunda, biri yarar (GST) ve başkası yönetişim (GMT) olmak üzere iki token bulunuyor. Bilgisayar korsanları, tanınan uygulamayı çökertmeye kararlı görünüyor: Nisan ve Mayıs aylarında oyun, insanların milyonlarca DDoS saldırısı göndererek uygulamayı zorlamaya çalıştıklarını duyurdu.


Altcoin meblağlarında son durum

DDOS saldırısının duyurulmasının akabinde STEPN’in ana tokenı GMT yavaşça bir düşüş yaşasa da, yazım sırasında yüzde 9’a yakın bir yükseliş ile 1.03 dolardan el değiştiriyor. Altcoin, gün içerisinde en düşük 0.91 dolar düzeyini gördü. Öte yandan Green Satoshi Token (GST) yüzde 0.3’lük bir düşüş ile 0.66 dolardan el değiştiriyor. GST, geçtiğimiz gün boyunca 0.61 dolarlık düşük düzeylerinden 0.70 kadar kadar yükselmeyi başardı. Lakin yazım sırasında, 0.66 dolarda sabitlenmiş üzere görünüyor. Genel olarak, son 24 saatte kaydedilen fiyat hareketlerine bakıldığında, DDOS saldırısının, projeleri derinden etkilemediğini söyleyebiliriz.
 
Üst