Tedarik Zinciri Sorunları Çin Yeni Covid Kilitlemeleri Uygularken Kötüleşebilir

Urfalı

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON – Küresel üretimin yaklaşık üçte birine ev sahipliği yapan Çin, Omicron varyantını uzak tutmak için kapsamlı karantinalar uyguladığı için şirketler, potansiyel olarak zayıflatıcı tedarik zinciri kesintilerinin bir başka turuna hazırlanıyor.

Önlemler şimdiden birkaç Çin şehrinde on milyonlarca insanı evlerine hapsetti ve önümüzdeki ay için dünyanın birçok yerinden Hong Kong üzerinden bağlantılı uçuşların askıya alınmasına katkıda bulundu. En az 20 milyon insan veya Çin nüfusunun yaklaşık yüzde 1,5’i, çoğunlukla batı Çin’deki Xi’an şehrinde ve kuzey-orta Çin’deki Henan Eyaletinde kilit altında.

Ülkenin sıfır tolerans politikası, son iki yılı tedarik zinciri sorunlarıyla uğraşmaktan zaten geride bırakan üreticileri, Çin fabrikalarında ve limanlarında başka bir kapatma turu hakkında endişelendiriyor. Küresel tedarik zincirinde ek kesintiler, artan teslimat süreleri ve işçi kıtlığı ile birlikte artan hammadde ve nakliye fiyatlarıyla mücadele eden şirketler için özellikle gergin bir anda ortaya çıkacaktır.

Çin, Wuhan’da ilk ortaya çıkışından yaklaşık iki yıl önce koronavirüsün yayılmasını durdurmak için karantinalar, temas takibi ve karantinalar kullandı. Bu taktikler oldukça etkiliydi, ancak Omicron varyantının aşırı geçirgenliği, Çin sisteminin şimdiye kadarki en büyük testini oluşturuyor.


Şimdiye kadar, karantinaların Çin fabrika üretimi ve teslimatları üzerindeki etkileri sınırlı kaldı. Çin’in en büyük liman şehirlerinden dördü – Şanghay, Dalian, Tianjin ve Shenzhen – Omicron varyantının küçük salgınlarını kontrol etmeye çalışmak için dar hedefli karantinalar uyguladı. Bu hafta sonu itibariyle, bu şehirler limanlarını kilitlememişti. Yine de, Volkswagen ve Toyota geçen hafta Tianjin’deki operasyonları kilitlenmeler nedeniyle geçici olarak askıya alacaklarını duyurdular.

Analistler, Çin’in önümüzdeki ay Pekin’de düzenlenecek Kış Olimpiyatları öncesinde herhangi bir koronavirüs enfeksiyonunu ortadan kaldırmaya çalıştığı için birçok endüstrinin mal akışında aksamalarla karşılaşabileceği konusunda uyarıyor. Cumartesi günü, Pekin yetkilileri şehrin ilk Omicron varyantı vakasını bildirdi ve yetkililerin enfekte kişinin yerleşim yerini ve işyerini kilitlemesini istedi.

Çin’de kapsamlı karantinalar daha yaygın hale gelirse, tedarik zincirleri üzerindeki etkileri Amerika Birleşik Devletleri’nde hissedilebilir. Büyük yeni aksaklıklar tüketici güvenini azaltabilir ve zaten 40 yılın en yüksek seviyesinde olan enflasyonu daha da kötüleştirebilir ve Biden yönetimi ve Federal Rezerv için zorluklar ortaya çıkarabilir.

ABD-Çin İş Konseyi başkanı Craig Allen, “Çinliler bunu kontrol edebilecek mi, edemeyecek mi, bence gerçekten önemli bir soru” dedi. “Liman şehirlerini kapatmaya başlamaları gerekecekse, ilave tedarik zinciri kesintileri yaşayacaksınız. ”


Gerileme potansiyeli, pek çok şirketin pandemi başladığından bu yana küresel tedarik zincirlerini tıkayan darboğazların biraz daha hafiflediğini görmeyi umduğu gibi geliyor.

Shenzhen, Çin’deki Yantian limanı. Shenzhen de dahil olmak üzere ülkenin en büyük liman şehirlerinden dördü, Omicron varyantının küçük salgınlarını kontrol etmeye çalışmak için hedefli karantinalar uyguladı. Kredi. . . Martin Pollard/Reuters

Dünyanın dört bir yanındaki fabrikalarda, limanlarda ve depolarda aralıklı olarak kapanmalar ve Amerikalı tüketicilerin yabancı mallara yönelik artan talebinin birleşimi, küresel teslimat sistemini alt üst etti. Nakliye maliyetleri fırladı ve limanlar ve depolar, sevk edilmeyi veya başka bir yere götürülmeyi bekleyen ürün yığınları yaşarken, tedarik zincirinin diğer kısımları kıtlık nedeniyle tıkandı.


Tedarik Zinciri Krizini Anlayın

  • Krizin Kökenleri : Salgın dünya çapında ekonomik kargaşa yarattı. Nasıl olduğunu çözdük.
  • Eksiklikleri Açıklama :Bu neden oluyor? ne zaman bitecek? İşte sorularınıza bazı cevaplar.
  • Yine Amerika’da Üretildi:Şirketler, ABD’nin son yıllarda devrettiği üretim çıktısının bir kısmını geri kazanıp kazanamayacağını test ediyor.
  • Enflasyonda Kilit Bir Faktör:ABD’de enflasyon son onyılların en yüksek seviyesine ulaşıyor. Tedarik zinciri sorunları büyük bir rol oynamaktadır.
2021 tatil sezonu için müşteriler erken sipariş vererek bu zorlukları büyük ölçüde atlattı. Yüksek nakliye fiyatları tatil telaşından sonra gevşemeye başladı ve bazı analistler, birçok Çinli fabrikanın boşta kalacağı gelecek ayki Ay Yeni Yılı’nın limanlar, depolar ve nakliye şirketleri için birikmiş siparişleri yakalama ve küresel izin verme zamanı olabileceğini tahmin etti. Tedarik zincirlerinin normale dönmesi.

Ancak Omicron varyantının yayılması, yalnızca Amerika’nın Çin mallarına ne kadar bağımlı olduğunu değil, aynı zamanda ABD’deki tedarik zincirinin ne kadar kırılgan kaldığını da vurgulayarak hızlı bir toparlanma umutlarını boşa çıkarıyor.

Zaten işçi sıkıntısı çeken Amerikan kamyon şirketleri ve depoları, daha fazla çalışanını hastalık ve karantinalara kaybediyor. Hava durumu aksaklıkları Amerikan süpermarketlerinde rafların boşalmasına neden oluyor. Bir lojistik firması olan Flexport’a göre, Çin fabrikalarından Amerika Birleşik Devletleri’nin Batı Kıyısı’na sevk edilen ürünlerin teslimat süreleri hiç olmadığı kadar uzun – Ocak başında 113 gün gibi rekor bir yüksekliğe uzanıyor. Bu, 2019’un başında 50 günden az bir süreydi.

Biden yönetimi, yeni altyapı yasasının bir parçası olarak Amerikan limanlarını iyileştirmeye 17 milyar dolar ayırmak da dahil olmak üzere, hem Amerika Birleşik Devletleri’nde hem de yurtdışında darboğazları hafifletmeye çalışmak için bir dizi hamle yaptı. ABD’nin önde gelen limanları, her zamankinden daha fazla kargo elleçliyor ve birikmiş konteynerler üzerinde çalışıyor – bunun nedeni kısmen limanların kendi sahalarında çok uzun süre kalan konteynerler için ek ücret tehdidinde bulunmaları.

Yine de, malları nihai varış yerlerine taşımak için kamyon şoförleri ve depo çalışanlarının eksikliği de dahil olmak üzere, tedarik zincirinin diğer aşamalarında devam eden sorunlar nedeniyle bu daha büyük verimlilikler azaldı. Biden yönetiminin bu sonbaharda tedarik zinciri sorunlarını çözme çabalarının merkezinde yer alan Los Angeles Limanı’nın 7/24 çalışmasını sağlamak için yapılan bir baskı, liman yetkililerine ve kargo gemilerine göre, gece teslimi için hala birkaç kamyonun geldiğini gördü. Hala haftalarca West Coast limanlarının dışında yanaşacak bir rıhtım sırasını bekliyorlar.


Batı Kıyısı limanları, 22.000’den fazla liman işçisi için 1 Temmuz’da sona erecek bir iş sözleşmesini yeniden müzakere ettikleri için bu yıl daha fazla aksama yaşayabilir. Önceki müzakereler, işlerde yavaşlamalara ve nakliye gecikmelerine yol açtı.

Flexport baş ekonomisti Phil Levy, “Geçmeniz gereken dört kapalı kapınız varsa ve bunlardan biri açılıyorsa, bu hızlı geçiş anlamına gelmez” dedi. “Limanlarımız yüzde 10 daha verimli hale gelirse, tüm sorunu çözdüğümüz konusunda kendimizi kandırmamalıyız. ”

14.000 şirketi temsil eden Ulusal Üreticiler Birliği’nin vergi ve yerel ekonomi politikasından sorumlu başkan yardımcısı Chris Netram, Amerikan işletmelerinin pandeminin başlangıcından bu yana art arda tedarik zinciri sorunları gördüğünü söyledi.

“Şu anda, bu zorlukların bir çeşidinin kuyruk ucundayız, liman hırlıyor” dedi ve Çin’deki kilitlenmelerin “bunun bir sonraki tadı olabileceğini” de sözlerine ekledi. ”

Üreticiler, Omicron önümüzdeki haftalarda yayılırsa Çin’de daha fazla fabrika ve limanın kapanmaya zorlanıp kapatılmayacağını görmek için dikkatle izliyorlar.

Ne Xi’an ne de Çin’in en kapsamlı karantinaların bulunduğu Henan Eyaleti, büyük ölçüde ihracata bağımlı bir ekonomiye sahip değil, ancak Xi’an, Samsung ve Micron Teknolojisi de dahil olmak üzere bazı yarı iletkenler ve ayrıca ticari uçak bileşenleri üretiyor.


Tedarik Zinciri Krizi Nasıl Ortaya Çıktı?

<saat/>

Kart 1 / 9


Salgın sorunu tetikledi. Son derece karmaşık ve birbirine bağlı küresel tedarik zinciri kargaşa içinde. Krizin çoğu, ekonomik yavaşlamayı, toplu işten çıkarmaları ve üretimin durmasını tetikleyen Covid-19’un patlak vermesine dayandırılabilir. İşte daha sonra olanlar:


Nakliyede azalma. Pandeminin başlangıcında daha az mal üretildiğinden ve harcayacak maaş çekleri olan daha az insanla, üreticiler ve nakliye şirketleri talebin keskin bir şekilde düşeceğini varsaydılar. Ancak bazı ürünlere olan talep artacağından bunun bir hata olduğu ortaya çıktı.


Koruyucu giysilere talep arttı. 2020’nin başlarında, tüm gezegen aniden cerrahi maskelere ve önlüklere ihtiyaç duydu. Bu malların çoğu Çin’de yapıldı. Çin fabrikaları üretimi hızlandırırken, kargo gemileri dünyanın her yerine teçhizat sağlamaya başladı.


Sonra, bir nakliye konteyneri sıkıntısı. Boşaltıldıktan sonra dünyanın birçok yerinde yığılmış nakliye konteynırları. Sonuç, onlara en çok ihtiyaç duyan bir ülkede konteyner sıkıntısı oldu: fabrikaların rekor hacimlerde mal pompalamaya başlayacağı Çin.


Dayanıklı mallara olan talep arttı. Pandemi, Amerikalıların harcamalarını dışarıda yemek yemekten ve etkinliklere katılmaktan ofis mobilyalarına, elektronik cihazlara ve mutfak aletlerine kaydırdı – çoğunlukla çevrimiçi satın alındı. Harcama ayrıca hükümet teşvik programları tarafından teşvik edildi.


Gergin tedarik zincirleri. Fabrika malları ABD limanlarını hızla boğdu. Artan siparişler, nakliye konteynırlarının mevcudiyetini daha da aştı ve bir konteynerin Şanghay’dan Los Angeles’a nakliye maliyeti on kat arttı.


İşçi sıkıntısı. Bu arada ekonomideki işletmeler, kargoları depolara taşımak için gereken kamyon şoförleri de dahil olmak üzere işçileri işe almakta zorlanıyordu. İşverenler ücretleri yükseltmeye başvursalar bile, işgücü kıtlığı devam etti ve mal kıtlığını daha da kötüleştirdi.


Bileşen eksiklikleri. Bir şeyin eksikliği diğerlerinin eksikliğine dönüştü. Örneğin, bilgisayar çiplerinin kıtlığı, büyük otomobil üreticilerini üretimi kısmaya ve hatta tıbbi cihazların üretimini geciktirmeye zorladı.


Kalıcı bir sorun. İşletmeler ve tüketiciler, özellikle tatillerden önce, daha erken ve daha fazla sipariş vererek kıtlığa tepki gösterdi, ancak bu, sisteme daha fazla yük bindirdi. Bu sorunlar, artan enflasyonda önemli bir faktördür ve muhtemelen aylarca, hatta daha uzun sürebilir.


Bir çip danışmanlığı olan International Business Strategies’in CEO’su Handel Jones, Samsung ve Micron üzerindeki etkinin sınırlı olacağını söyledi, ancak Tianjin veya Şanghay gibi şehirlerde daha geniş karantinaların potansiyeli konusunda endişelerini dile getirdi.


“Şu anda ilgilendiğimiz şey, Xi’an Çin’deki diğer şehirler için bir şablon mu?” O sordu. “Önümüzdeki iki veya üç hafta içinde kontrol edemezlerse, tedarik zinciri üzerinde önemli bir etkiniz olabileceğini düşünüyorum. Şu anda, bir tür devrilme noktası. ”

Sakinler, Volkswagen ve Toyota’nın karantina nedeniyle operasyonları geçici olarak kapatacaklarını açıkladıkları Tianjin’deki bir test sahasında bekledi. Kredi. . . CHINATOPIX, Associated Press aracılığıyla

Çinli yetkililer, daha dar hedefli karantinaları deniyorlar. Bir örnek, Perşembe günü ABD’den yeni dönen Çinli bir öğrencinin ziyaret ettiği bir sütlü çay dükkanında beş Covid vakası tespit ettiğini açıklayan Şanghay’da. Hükümet, tüm şehri veya mahalleyi kilitlemek yerine, dükkanın kendisine acil durum kısıtlamaları getirdi.

Hong Kong merkezli bir konteyner nakliye hattı olan Mandarin Shipping’in başkanı Tim Huxley, sosyal mesafe kurallarının, ayrıntılı testlerin ve diğer önlemlerin Çin limanlarının verimliliğini biraz azalttığını söyledi.

Ancak geçen yıl sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında yaşanan önemli kesintilerden sonra, Çin rıhtımları, belediye kısıtlamaları yoluyla giderek daha fazla çalışmaya devam edebildiğini kanıtladı. Enfeksiyonları önlemek için gemi ekiplerinin karaya çıkmasını engellediler ve bazı liman işçilerinin geceleri ailelerinin yanına gitmek yerine yakındaki yatakhanelerde haftalarca yaşamasını şart koştular.

Çin, önümüzdeki ay yapılacak Kış Olimpiyatları sırasında sporcuları ve diğer yabancıları nüfusundan tamamen ayrı tutmak için benzer düzenlemeler planlıyor. Pekin trafik yetkilileri, enfeksiyondan kaçınmak için sakinlere Olimpiyat katılımcılarının dahil olduğu herhangi bir araç çarpışmasından uzak durmalarını bile söyledi.

Geçen yıl, hacim olarak dünyanın üçüncü ve dördüncü en büyük konteyner limanları olan Ningbo ve Shenzhen’de ve çevresinde terminallerin kapatılması, sıkışıklığa ve gecikmelere yol açtı ve bazı gemilerin başka limanlara yönlendirilmesine neden oldu.


Ancak koronavirüs yeniden büyük bir limana girmeyi başarırsa, etkileri Amerika Birleşik Devletleri’nde hızla hissedilebilir. Bay Huxley, “Büyük konteyner terminallerinden biri kilitlenirse,” dedi, “büyük bir iş yükünün oluşması uzun sürmez. ”

Çin, başka bir potansiyel enfeksiyon vektörünü kısıtlamak için düzinelerce uçuşu iptal ettiğinden, hava taşımacılığı da önümüzdeki haftalarda daha pahalı ve elde edilmesi daha zor hale gelebilir. Bu, özellikle yüksek değerli malları hava yoluyla gönderme eğiliminde olan tüketici elektroniği şirketlerini etkileyebilir.

Amerikan şirketleri için, daha fazla tedarik zinciri sıkıntısı olasılığı, potansiyel kapanışlardan önce Çin yapımı ürünleri güvenceye almak için başka bir mücadele olabileceği anlamına geliyor.

Çok kültürlü oyuncak bebekler yapan World of EPI’nin CEO’su Lisa Williams, tedarik zinciri sorunlarının onunki gibi şirketler üzerinde ürünleri her zamankinden daha hızlı bir şekilde raflara koymaları için baskı oluşturduğunu ve perakendecilerin düşüş için mal talep ettiğini söyledi. Mayıs ayı gibi erken sevk edilecektir.

Şirketini kurmadan önce lojistik konusunda uzmanlaşmış bir akademisyen olan Dr. Williams, petrol ve diğer hammaddelerin fiyatlarındaki artışın, şirketinin oyuncak bebek yapmak için kullandığı plastik aksesuarlar, bebek için elyaflar gibi malzemelerin maliyetini artırdığını söyledi. saç, giysi kumaşları ve bebeklerin kendileri için plastik. Şirketi, bazı gönderileri Amerika Birleşik Devletleri’ne daha hızlı ulaştırmak için çok daha pahalı hava taşımacılığına yöneldi ve firmanın marjlarını daha da azalttı.

“Herkes tedarik zincirlerindeki gecikmeyi beklediği için her şey yükseltiliyor” dedi. “Yani bu her şeyi sıkıştırıyor. Yaratıcılığı sıkıştırır, yapmak istediğimiz yenilikleri düşünmek için harcadığımız zamanı sıkıştırır. ”

Ana Swanson Washington’dan ve Keith Bradsher Pekin’den bildirdi.
 
Üst