“Tarih, bölünmenin değil bir sendika anıdır”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Yarın 25 Nisan “, İtalya'nın Nazi istihdamından kurtulmasının 80. yıldönümü ve faşizmin yenilgisinde gerçekleşir. Anayasa'da oyulmuş ve ulusal topluluğumuzun temelini oluşturan demokrasi, diyalog, anlayış, karşılıklı saygı, sadece ilk değerlere göre, sadece ilk değerlerin, olumsuz bir şekilde, önemli bir gündür. Bu sınıfta oturan ve ikna olduğum kimse dışlanmadı, şimdi tüm İtalyanların kalbinde, hepsinin daha fazla tarihini daha fazla istediğim tarihi hatırlamanın ve kutlamanın en iyi yolu “. Senato Başkanı böyle dedi. Ignazio la Russa, kurtuluşun 80/ay yıldönümünün anısına vesilesiyle. “Bu bir kutlama – ekledi – bugün, dün ve geleceğe bakıyor”.

La Russa, “Bugünden itibaren kişisel değil, aynı zamanda geldiğim politik kısım, Anayasa'nın değerlerine saygı ve tam yapışma ve dolayısıyla özgürlüğün geri dönüşünü gören tarihe saygı duyuluyor.” Dedi.

“Fiuggi'de yazılmış hayatımda büyük bir samimiyet ve büyük tutkuyla benim için önemli olan bir belgenin bir parçasını okudum – devletin ikinci suçlamasını ekledi – burada 'anti -faskizm, faşizmin sonuçlandırdığı demokratik değerlerin geri dönüşü için tarihsel olarak önemli bir andı' dedik.

“Bu tarihi hatırlamak için birleşmesi gereken samimiyet ve derinlik – o altı çizildi – öyle ki olabilir ki Birlik anı ve bir bölünme anı değil. İlk kez Senato Başkanı olarak konuştuğumda, Başkan Berlusconi'nin ünlü ONNA müdahalesinde yapmaya çalışırken, Başkan Violante'yi yapmaya çalışırken, daha sonra daha da ileriye gitmesini sağlamak olduğunu söyledim. Faşizmin yenilgisinden ve Nazi işgalinden kurtuluştan kaynaklanan değerler ve bu anayasadaki maksimum ifadeyi bulur “.

“Bugün – Senato'nun ikinci suçlaması eklendi – 80 yıl geçti, sonsuzluğa kıyasla kısa bir zaman, ancak erkeklerin ve ulusların tarihine kıyasla çok uzun. Belki de yeterli zamandır, çünkü artan paylaşımla bakıyorsunuz ve İtalya'nın eski tarihlerinden biri olan, bugün kutladığımız kurtuluşun, 80/aylık yıldönümü gerçekten umudunuz.

IV ve PD ile tartışma

Kurtuluşun 80/Mo yıldönümü anısına Rusya ile İtalya Viva grupları ile Demokrat Parti arasında bir tartışma vardı. Aslında, devletin ikinci ofisi, siyasi oluşumunun meslektaşları Italia Viva'nın grup lideri Raffaella Paita'nın inisiyatifinde, müdahale eden oturumuna başladı, bu nedenle Demokrat Parti'nin de kalktı.

“O zaman diğerleri hakkında konuşurken ayakta durmanız gerekecek – dedi La Russa – Ben bunun için ayakta durmamı sağlamamıştım, ama ayakta durmayı tercih etmeyi tercih ederseniz. Kaybolan bir insanın kutlaması değil, bu tartışmanın gerçekten ve tamamen yersiz olduğu, bu benim düşüncem verilebileceğine dikkat edebileceğiniz göz önüne alındığında.

Kurtuluşun 80/aylık yıldönümünün anısına müdahalelerinin sonunda, Senato Başkanı, sınıfı, tarihimizin bu korkunç aşamasının tüm düşmüşlerini, hatta hala önemli ölçüde ilerleyenlerin anısını eklemeye davet etti, çünkü bizim barışın ve aynı zamanda, bu nisan, bu Nisan ayının, bu nisan ayının, bu nisan ayının, bu nisan ayının, bu nisanın, bu nisan ayının, bu nisanlığın umudunu, büyük bir ümitin olduğunu ifade etmesini sağladı. La Russa daha sonra mecliyi birkaç saniye hatırlamaya davet etti.