Sokak röportajındaki üniversite öğrencisi genç: Yalnızca bana bir gençlik borçlular

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Sokak röportajında mikrofon uzatılan bir üniversite öğrencisinin açıklamaları toplumsal medyada kısa müddette gündem oldu. Hukuk öğrencisi olduğunu söyleyen genç kız, “Kendime hiç bir siyasiyi yakın görmüyorum. Gençliğe olan tavırları hiç samimi gelmiyor. 60 GB internet vermek benim gelecek tasalarımı yok etmiyor. Yalnızca bana bir gençlik borçlular” dedi.

“Sokak Kedisi” simli Youtube kanalında yayınlanan bir sokak röportajında 21 yaşında hukuk fakültesi öğrencisi olduğunu söyleyen bir genç kızın ülkenin durumu ile ilgili söylemiş oldukleri dikkat çekti. Röportajın başında rastgele bir siyasetçiye sempati beslemediğini ve hayranlık duymadığını söyleyen hukuk öğrencisi, “Kendime kimseyi yakın görmüyorum. Yalnızca bana bir gençlik borçlular” diye konuştu.

Kadın cinayetlerine yeteri kadar reaksiyon gösterilmediğini ve ülkenin sıkıntısının iktisat olduğunu söyleyen genç kız, “Tepki gösterdiğimiz şey cüzdanımızın ve karnımızın boş olması. Biz Starbucks’a gittiğimizde daima devlet hakkında konuşuyoruz. Her gün uyandığımda devleti hatırlamak zorunda değilim. Ben arkadaşlarımla dışarı çıktığım konuşmam gereken problem asla devlet değil” tabirlerini kullandı.

“Gençliğe olan tavırları hiç samimi gelmiyor”

“Hak aramak artık korkulan bir şey oldu” diyen genç kız, röportajın devamında şöyleki konuştu:

“Gençliğe olan tavırları hiç samimi gelmiyor. 60 GB internet vermek benim gelecek tasalarımı yok etmiyor. Gençlerle oturup YouTube kanalında görüntü paylaşmak beni tatmin ediyor. Beni tatmin eden şey Türkiye Cumhuriyeti’nde hayatımı sürdürürken öldürülme tehlikesi yaşayacak mıyım. Biri beni boğazımı keserse mahpusa girecek mi. Bir şey savunduğum için bir siyasi görüşe barınmak istemiyorum.

Dindar bir insan olmam AKP’li olduğum manasına gelmiyor. Farklılıklara hürmet duyulan bir ortamda olmadığımız için ben bunun eksikliğini fazlaca hissediyorum. Ben bir daha de oyumu kullanacağım. Umarım gelen kişi de o güç zehirlenmesini yaşayıp şikayet ettiği şeyi yapmaz. Zira Türk tarihinde daima bu biçimde olmuş.”
 
Üst