Saray’dan ‘araç sayısı ve akaryakıt gideri’ sorusuna karşılık: Gerektiği kadar

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki araç sayısı ve akaryakıt masraflarına ait soru önergesine “Gerektiği kadar” karşılığını verdiğini lisana getirdi.

Sertel, “Halkın vergilerinin sarayda umarsızca harcandığını bu karşılıksız kalan soru önergelerinden, gizlenen sayılardan çıkarabilirsiniz. Tam bir israf tertibi kurmuşlar, israfın tabanına vurmuşlar” dedi.


CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergelerine gelen cevaplarla ilgili açıklama yaptı. Sertel, Cumhurbaşkanlığı’ndaki araç sayısı ve akaryakıt sarfiyatlarına ait soru önergesine, Oktay’ın imzasıyla verilen karşılıkta, “Cumhurbaşkanlığı hizmetleri, mevzuat kararları doğrultusunda, tasarruf unsurlarına riayet edilerek, hizmetin gerektirdiği sayıda araçla yerine getirilmektedir” denildiğini lisana getirdi.

Sertel, şu biçimde konuştu:

“Tam bir israf nizamı kurmuşlar, israfın tabanına vurmuşlar”


“Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Müdafaa Dairesi’nde toplam kaç kişinin vazife yaptığına, müdafaa takımında bakılırsav yapan polis sayısına, muhafaza takımında yer alan toplam araç sayısına ait detaylı sorular yöneltmiştik. O periyot bize ‘Herhangi bir güvenlik zafiyeti oluşturmayacak biçimde yeteri kadar işçi ve teçhizatla yerine getirilmektedir’ denilmişti.

2022 yılında akaryakıt artırımlarının akabinde misal mahiyette bir soru önergesi verdim. Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşlarındaki toplam araç sayısını, tahsisli makam aracı sayısını, bu araçların günlük ve aylık akaryakıt masraflarını sordum. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay imzasıyla önergemize verilen karşılıkta ‘Cumhurbaşkanlığı hizmetleri, mevzuat kararları doğrultusunda, tasarruf prensiplerine riayet edilerek, hizmetin gerektirdiği sayıda araçla yerine getirilmektedir’ denildi.

Sorduğumuz soruların karşılığı yok. Araç sayılarını, akaryakıt masraflarını, müdafaa sayısını, müdafaa araçlarını soruyoruz ‘yeteri kadar’, ‘gerektirdiği kadar’ karşılıklarını alıyoruz. Tam bir israf sistemi kurmuşlar, israfın tabanına vurmuşlar.”


“Dönem değiştikten daha sonra yapılan hukuksuz harcamaların hesabı sorulacak”

Halkın verdiği vergilerle ayakta duran Cumhurbaşkanlığı’nın milletvekillerinden ve halktan sayıları gizlediğini belirten Sertel, “Halkın vergilerinin sarayda umarsızca harcandığını bu karşılıksız kalan soru önergelerinden, gizlenen sayılardan da çıkarabilirsiniz. Bu günler elbette geçecek. Allah’ın müsaadesiyle iktidar olduğumuzda halkımızın yüzü gülecek. Artık verdiğimiz önergelere karşılık vermiyorsunuz lakin devir değiştikten daha sonra yapılan hukuksuz harcamaların hesabı sorulacak” diye konuştu. (ANKA)
 
Üst