Sabah müellifi Övür: HDP, yalnızca Akşener ve Mansur Yavaş’ı değil, İmamoğlu’nu da defterden sildi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Sabah gazetesi müellifi Mahmut Övür, HDP İstanbul Vilayet Eş Lideri Ferhat Öncü’nün İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’na yönelik değerlendirmesine ait olarak, “HDP, yalnızca Akşener ve Mansur Yavaş’ı değil, İmamoğlu’nu da defterden sildi.” yorumunu yapto.

Övür yazısında, “HDP’de aktifliği tartışılmaz olduğu söylenen İstanbul Vilayet Lideri Ferhat Encü, İmamoğlu ve Yavaş’ı açık amaç alan bir açıklama yaptı: ‘İmamoğlu üzere kendisini solcu olarak gösteren ancak sağdan kopmayan, hangi siyasi görüşe sahip olduğu bile aşikâr olmayan, bir yandan Deniz Gezmiş’i anan, öbür yandan Alparslan Türkeş’i anan bir siyasi figür bizler açısından kabul görmez. bu biçimdece HDP, yalnızca Akşener ve Mansur Yavaş’ı değil, İmamoğlu’nu da defterden sildi.Peki, HDP bunu niye yaptı? Büyük ihtimalle bu sonuca, Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi sahiplenmesi ve CHP’deki HDP’lilerin baskısı yol açtı. Gördüğünüz üzere artık Kılıçdaroğlu, masada yalnızca yüzde 25’lik CHP’yi değil, HDP’yi de temsil ediyor ve 2 Ekim’deki mesken sahipliğine bu güçle hazırlanıyor.” sözünü kullandı.

TIKLAYIN | HDP İstanbul Vilayet Eş Lideri: İmamoğlu solcu görünüp sağdan kopmuyor; aday olursa HDP seçmeninden oy alabileceğini düşünmüyorum
 
Üst