Roma, Juric'i kovdu ve Gasparri ağzından kaçırdı: “Friedkins'ten uzak durun”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Hepsi Friedkins'in suçu.” Forza Italia'nın Senato'daki grup lideri ve ateşli bir Giallorossi taraftarı olan Maurizio Gasparri, bugün evinde Bologna'ya yenilen ve sıralamada giderek daha da gerileyen Romanları için cesaretini kırıyor. ''Başka zor anlar da yaşadık ama uzak geçmişte. Çocukluğumda, Curva Sud'u öfkelendiren ve polisin göz yaşartıcı gaz atmasıyla sonuçlanan Roma-Inter maçının hakemliğini hatırlıyorum… Şimdi ne diyebilirim ki, Friedkins'in ilgisizliği gerçekten pervasız boyutlara ulaşıyor. Gitmek zorundalar çünkü şehre sevgileri yok, kulübe ve taraftarlara saygıları yok…'' diyor Olimpico'daki maçın sonunda teknik direktör Adnkronos'a telefonla ulaştı. Favori takımı Ivan Juric'in görevden alınması. İtalyan temsilci, Amerikan mülkiyetini işaret ediyor ve Claudio Ranieri'nin teknik direktör olarak geri dönmesini isterken, Roberto Mancini'nin adaylığını reddediyor.

''Friedkins, – Gasparri'yi uyarıyor – Mourinho'yla bazı sonuçlar elde etti, sonra onu dışarı attıklarında trajik bir düşüş başladı. Önce Romanizmin sembolü olan De Rossi'yi kullandılar ama kendisi bu kadar zorlu bir sınava girecek bir antrenör olarak olgun değildi. İnsanların kabul edeceği tek kişi De Rossi'ydi ve onu ifşa ettikten sonra Friedkinler de onu kötü bir şekilde kovdular ve onun yerine talihsiz bir adam olan Juric'i getirdiler. Juric “Hayır teşekkürler, Roma bana göre değil” demek zorunda kaldı. ', ama kendisi işi kabul ederek kendini fazla abartmış''.

''Fakat Gasparri'nin ısrarla vurguladığı gibi, bu duruma düşmemiz talihsiz adamın hatası değil. Tekrar ediyorum, hata Friedkin'de. Şimdi gerçekten ne yapacaklarını bilmiyorum ama umarım Mancini'yi almazlar çünkü o, bunu söylemeye cesaret edemeden para için milli futbol takımını terk etti. 'Bana karşı konulmaz bir teklif vardı' demesi gerekirdi ama söylemedi. Mancini'yi sevmiyorum, sahte vuruşta da başarısız oldu. Yani açıkçası hayır. Roma'nın artık ahlaki bir yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Nasıl giyindiğimiz için Ranieri'yi düşünüyorum: Kibarca onu arayıp ikna etmeliyiz.. O gerçek bir Romalı, Roma'yı seven, Cagliari'yi kurtaran, gerçek bir beyefendi, lekesiz bir adam. Eğer Friedkins'in artık hiç parası kalmazsa – eski bakan şaka yapıyor – o zaman bu, para toplamaya gücü yeten Roman taraftarlardan takıma yardım etmelerini isteyeceğimiz anlamına geliyor…''.