PoolTogether Nedir? POOL Ne İşe Fayda?

Urfalı

Global Mod
Global Mod
PoolTogether, para kazanmayı oyun haline getiren bir Ethereum uygulaması olarak tanımlanmaktadır. Bunu, Blockchain teknolojisini, akıllı kontratları ve Dapp’leri birleştirerek yapar. Bu makalemizde Kriptokoin.com olarak “PoolTogether nedir?” sorusuna cevap vereceğiz. Bunlara ek olarak proje hakkında merak edilen tüm hususlara değineceğiz.

PoolTogether nedir? POOL ne işe fayda?

Platform potansiyel olarak biroldukça artılar sağlayan ve en az olumsuzluk barındıran bir birikim oyunudur. Oyuncular birikim biletleri alıp, oyuna katılabilmektedir. Her biletle bir ödül kazanma fırsatına da sahiptir. Ayrıyeten her haftanın sonunda mükafatı kazanan oyuncu seçilip, kazanan kişi biletini geri iade etmektedir. Oyunu eşsiz kılan ise kazanamayan oyuncuların paralarını geri alabilmesidir. Oyunda dahil olan her insanın parası kendisinde kalır. POOL, mükafatı fonlamak için satın alınan biletlerden kazanılan faizi kullanmaktadır.


Nasıl çalışır?

Oyuncular bilet almak için Sabit Coin’lerini bir akıllı kontrata yatırır. Her bilet için yaklaşık 1 USD ödenir. Oyuncular istedikleri kadar bilet alabilir ve paralarını istediği vakit geri çekebilmektedir. Havuzdaki fonlar DeFi borç verme platformu Compound Finance’a gönderilmektedir. Burada makul bir süre faiz biriktirmektedir.

Haftanın sonunda kazanan kişi rastgele seçilerek bu kişi havuzdan kazanılan faiz getirisini kazanır ve biletlerini geri alır. Platformda eş vakitli olarak başka kullanıcılarda biletlerini geri alır ve oyun yenidendan başlar. PoolTogether’dan çoğunlukla kaybetmenin olmadığı çekiliş olarak bahsedilmektedir. Zira oyuncuların hiç biri fonlarını kaybetmez.

Oyuna katılmanın tek olumsuz tarafı parayı öbür yerde kullanamamanın getirdiği fırsat masrafı ve ödemesi gereken düşük bir süreç fiyatıdır. Oyuncular tarafınca satın alınan biletlere ek olarak havuzun sponsorlu havuz kısmı de bulunmaktadır. POOL Coin geliştiricileri Şubat 2020 itibariyle bu oyundan para kazanmıyor. Lakin gelecek periyotlarda hasılatların küçük bir yüzdesini kendilerine ayırmayı planlıyorlar.


PoolTogether nedir? POOL nasıl satın alınır?

POOL ile şu anda süreç yapılabilen borsalar; Gate.io, Uniswap (V2) ve SushiSwap’tir. Projeye yatırım yapmak isteyen şahıslar, projenin süreç gördüğü borsanın web/mobil uygulamasına erişim sağlamalıdır. ondan sonrasında borsanın hesap açma adımlarını tamamlamalıdır.

Oyuna katılmak ortasında kabul edilen Sabit Coin’leri (Dai yahut USDC) destekleyen bir cüzdana gereksiniminiz olmaktadır. Bunun için Trust Wallet yahut GAS ödemesi olarak kullanılan Ether’iniz olması kâfi olmaktadır.
 
Üst