Perakende satışlar, tatil alışverişinin başlamasıyla Kasım ayında hafifçe yükseldi.

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Ticaret Departmanı’nın Çarşamba günü bildirdiğine göre, perakende satışlar Kasım ayında üst üste dördüncü ayda yükseldi, çünkü alışveriş yapanlar tatil sezonu başlamadan önce hediyeler almak için mağazalara akın etti.

Ekim ayında harcamalardaki yüzde 1,8’lik artışın ardından geçen ay satışlardaki yüzde 0,3’lük artış, uzun süredir tatil alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilen Şükran Günü’nden önce bile tüketici talebinin güçlü olduğunu gösterdi. Genel satışlar arttıkça, bakkallar ve içki dükkanlarında, benzin istasyonlarında, giyim perakendecilerinde ve ev geliştirme mağazalarında – ABD ekonomik faaliyetinin temel itici güçleri – harcamalar arttı.

Koronavirüs vakalarındaki artışa ve enflasyon nedeniyle mal fiyatlarındaki artışa rağmen harcamalardaki artış devam etti. Kasım ayı satışları, ekonomistlerin tahminlerinden daha düşüktü, ancak Aralık ayı satışlarının da artması bekleniyor.

EY’nin Amerika Kıtası tüketici sektörü pazarları danışmanı Kathy Gramling, Kasım rakamları açıklanmadan önce, “Tüketicilerin kilerleri doldurmaya başladıklarını ve tatil alışverişlerini hiç görmediğimiz kadar erken düşündüklerini gördük” dedi. “Perakende için büyük sıfırlama, muazzam miktarda perakende pişmanlık göreceğimiz ve bir geri dönüş hareketi göreceğimiz Ocak ayında gerçekten başlayacak. ”


Amerikalıların ekonominin genel durumunu nasıl gördüklerine ilişkin Michigan Üniversitesi anketi tarafından ölçülen tüketici duyarlılığına ilişkin bir okuma, Kasım başında on yılın en düşük seviyesine düştükten sonra Aralık ayında arttı. Ankete katılanlar, Cuma günü yayınlanan ön sonuçlara göre, ülkenin karşı karşıya olduğu en ciddi sorun olarak enflasyona işaret ettiler.

Yine Cuma günü, Çalışma Bakanlığı tüketici fiyatlarının yaklaşık 40 yılda en hızlı şekilde arttığını bildirdi. Tüketici Fiyat Endeksi, ürünlere olan talebin güçlü kalması ve virüsün imalat ve taşımacılığı bozmaya devam etmesi nedeniyle geçen ay bir önceki yıla göre yüzde 6,8 arttı.

ABD’li tüketiciler, 30’dan fazla eyalette enfeksiyonlarda sürekli artışlar gördüğü ve ülkenin belirli bölgelerinde hastaneye yatışların arttığı Kasım ayında artan koronavirüs vakalarıyla yavaşlamadı. Perakende satış verileri, alışveriş yapanların Şükran Günü hafta sonu boyunca manşetlere çıkmaya başlayan Omicron varyantının ortaya çıkışına nasıl tepki verdiğini yansıtmıyor.
 
Üst