Omicron Yeni Tehdit Oluştururken Biden Projeleri Normallik ve İyimserlik

Urfalı

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON – Ekonomi genelinde fiyatların artması ve yeni bir koronavirüs çeşidinin başka bir pandemi dalgasını tehdit etmesiyle Başkan Biden, Beyaz Saray mikrofonuna adım attı ve bir normallik duygusu iletmeye çalıştı.

Bay Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Daha parlak ve daha mutlu bir Aralık ayına bakıyoruz” dedi. Tatil boyunca marketlerde ve perakendecilerde tam dolu rafların sağlanmasına yardımcı olacağını söylediği yönetiminin yaptığı bir eylem listesini işaretledi.

Gazeteciler tarafından, yetkililerin günün ilerleyen saatlerinde Kaliforniya’da tespit edildiğini açıkladıkları Omicron varyantının bu ilerlemeyi tehdit edeceğinden endişe duyup duymadığı sorulduğunda, cumhurbaşkanı yılmadı.

“Ben iyimserim,” dedi.

Enflasyonun on yılların en yüksek seviyesinde olduğu, küresel teslimat gecikmelerinin bazı ürünlerin bulunabilirliğini sınırladığı ve Omicron’un belirsizliğinin, durgunluktan toparlanmayı zaten durduran bir şey üzerinde ortaya çıktığı göz önüne alındığında, birçok Amerikalı için uzun ve endişeli bir Aralık olabilir. Çarşamba günü, borsa, Omicron haberlerinin ardından S&P 500’ün yüzde 1,2 oranında değer kaybetmesiyle arka arkaya ikinci seansta düşüş yaşadı. Nasdaq kompoziti yüzde 1.8 kaybetti.


Sn. Biden ise Amerikalılara bu tatil sezonunun bir öncekinden daha iyi olacağına dair güvence vermeye çalıştı.

Gününü tedarik zincirleri ve Dünya AIDS Günü ile ilgili politika bildirileriyle doldurdu ve Washington’daki salgın öncesi kutlamalara bir geri dönüş olan Hanuka’nın dördüncü gecesi için bir Beyaz Saray töreniyle bitirdi. Ülke ekonomisinin olumlu yönlerini vurguladı.

En iyi bulaşıcı hastalık uzmanı, Amerikalıların bu ay bir kokteyl partisinde maskesiz bir bardak yumurta likörü içmenin – en azından belirli koşullar altında – sorun olmadığını söyledi.

Bu, cumhurbaşkanının, ulusun normal bir yaşama benzer bir şeye dönme arzusunu, virüsün günde yaklaşık 1.000 Amerikalıyı öldürmeye devam ettiği ve hala ekonomik aktiviteyi bozduğu gerçeğiyle dengelemeye yönelik son girişimiydi.

Bay Biden, küresel tedarik zincirlerinin pandemi durgunluğu ve toparlanması tarafından boğulduğunu ve birçok Amerikalının kutlamaları için istedikleri yiyecekleri veya oyuncakları bulamayacaklarından korkmalarına neden olduğunu kaydetti.


Başkan, Kara Cuma satışlarının bir önceki yıla göre yaklaşık üçte bir oranında arttığı bir dönemde, yönetiminin limandaki birikmiş işleri temizleme ve piyasaya daha fazla mal teslimatını kolaylaştırma eylemlerinde ilerleme olduğunu iddia ederek, bu korkuların büyük ölçüde asılsız olacağını söyledi.

Pazartesi günü Beyaz Saray’da enflasyon ve arz konularını görüşmek üzere görüştüğü çok çeşitli perakende yöneticilerinin yorumlarını ve taahhütlerini aktardı ve hem fiziksel hem de çevrimiçi perakendecilerin kendisine hızlı bir harcama için iyi hazırlandıklarına dair güvence verdiğini söyledi.

Bay Biden, “Bu raflar doldurulacak,” dedi.

Bay Biden ayrıca, gıda, ev aletleri ve benzin artışları da dahil olmak üzere tüketici güvenini ve onay puanlarını düşüren fiyat artışlarında hafif iyileşmenin altını çizdi. Geçen hafta ülkenin acil rezervlerinden 50 milyon varil petrolü serbest bırakma kararının dünya çapında petrol fiyatlarını düşürmeye başladığını ve yakında pompada rahatlama sağlayacağını söyledi.

Son günlerde fiyatlardaki büyük düşüş, diğer birkaç ülkeyle koordineli olarak rezervlerin serbest bırakılmasından değil, Omicron’un dünya ekonomisini parçalarken bir kez daha sürüşü ve diğer petrol talebini baskılayacağına dair korkulardan kaynaklandı.

İşletmeler, tedarik zinciri gecikmelerinin üstesinden gelmek için mücadele etmeye devam ediyor. Küresel bir nakliye şirketi olan Flexport tarafından yayınlanan yeni bir endekse göre, Asya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne ve Asya’dan Avrupa’ya nakliye süreleri rekor seviyelerde veya buna yakın – ve Mart 2019’dakinin iki katı.

Limanlar ve fabrikaların kepenkleri, depolar ve kamyon şirketleri çalışacak insan bulmakta daha da zorlanırsa, Omicron varyantındaki bir artış daha fazla gecikmeye neden olabilir. Bu yıl Çin, virüsün yayılmasını hızlı bir şekilde kontrol altına almaya çalıştığı için küçük virüs salgınlarının ardından en aktif limanlarından bazılarını kapattı.

Sağlık uzmanları, varyantın nasıl davranabileceğine dair önemli soruların yanıtlarını henüz belirlemedi; bunun, büyümeyi ne kadar sıkıştıracağını veya enflasyonu ne kadar etkileyeceğini belirleyecek aşılardan kaçınma konusunda daha becerikli olup olmayacağı da dahil. Analistler, son günlerde tahminlerine yeni bir belirsizlik getirdiği konusunda uyardılar.


BNP Paribas’taki araştırmacılar Çarşamba günü, varyantın küresel ekonomi için, hızla geçen nispeten küçük bir darbeden “ekonomik aktivitede kısa vadede önemli bir darbeye” kadar değişen birkaç olası senaryo sunduğunu yazdı. Moody’s’teki analistler, “işletmelerin pandemi sonrası yeni normale kademeli olarak dönme planlarının artık belirsiz olduğunu” yazdı. ”

Bay Biden, daha parlak görüşün yanında yer aldı ve gazetecilere, “şimdiye kadar gördüklerimizin, varyantın tedarik zinciri sorunlarını daha da kötüleştireceğini garanti etmediğini” söyledi.

Ülkenin önde gelen bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Anthony S. Fauci, Beyaz Saray’da ardından gelen bir brifingde gazetecilere, bu varyantın halihazırda aşılanmış ve federal yetkililerin mevcut rehberliğinin ötesinde davranışlarını değiştirmeye teşvik edilen Amerikalılar için bir neden olmadığını söyledi. Amerikalıların tatil partilerine katılmaktan ve maskesiz içki içmekten çekinip çekinmeyecekleri sorusuna Dr. Fauci, bunun toplantının büyüklüğüne bağlı olduğunu söyledi.

Dr. Anthony S. Fauci, varyantın, halihazırda aşılanmış ve federal yetkililerin mevcut rehberliğinin ötesinde davranışlarını değiştirmeye teşvik edilen Amerikalılar için bir neden olmadığını söyledi. Kredi. . . Doug Mills/The New York Times

“Tatil mevsimi olan bir durumda, aşı olduğunu bildiğiniz, tanıdığınız kişilerin olduğu kapalı tip ortamlarda, maske takmadan ve yemek yemeden, resepsiyondan kendinizi güvende hissedebilirsiniz” dedi. . Ancak herkesin aşı olup olmadığının belirsiz olduğu daha geniş halka açık ortamlarda, insanların yemek veya içmek dışında maske takması gerektiğini söyledi.

Bay Biden ve diğer Demokratlar, günün geri kalanında Omicron’a sadece kısa referanslarla tatil hatırlatmaları serpiştirdi. Başkan, Çarşamba akşamı, meclisin ilk Yahudi çoğunluk lideri New York’tan Senatör Chuck Schumer’in de dahil olduğu dolu bir törenle menorayı yakmak için düzenlenen bir törende konuştu.

Bay Schumer, günün erken saatlerinde başkandan daha kasvetli bir ses tonuyla sezonun “korkunç sıkıntılar karşısında Tanrı’nın takdirine olan inancımızı yitiremeyeceğimizi hatırlattığını” söyledi. Karanlığın karşısında, Hanuka karanlığı lanetlemek yerine bir mum yakmamız gerektiğini öğretir. ”


Sn. Biden, Dünya AIDS Günü kutlamasını, birkaç Noel ağacı ve aynalarına çelenkler asılı olan Doğu Odasında gerçekleştirdi. Tedarik zinciri açıklamalarına, cicili bicili değil bayraklarla süslenmiş Güney Mahkemesi Oditoryumu’nda Perşembe akşamı Ulusal Noel Ağacı’nı yakacağını belirterek başladı.

Bay Biden, küresel nakliye hakkında konuştuğunda bile bir tatil referansına karşı koyamadı. Bay Biden, 1980’lerde Cabbage Patch Kids ve 1990’larda Beanie Babies gibi sıcak oyuncaklarla koştuğunu hatırladı, “tedarik zinciri sorununun olmadığı geçmiş yıllarda. ”

Bay Biden, UPS ve FedEx gibi nakliye şirketlerinin bu yıl her zamankinden daha fazla paket teslim etme yolunda olduklarını söyledi. Ancak çocuklar için bir uyarıda bulundu: “Herkesin istediği her hediyeyi zamanında alacağına söz veremem. Bu sözü sadece Noel Baba tutabilir. ”

Ana Swanson raporlamaya katkıda bulundu.
 
Üst