Okan Müderrisoğlu: Devlete ve davaya adanmış bürokrat sayısı sanıldığı kadar yok

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Sabah muharriri Okan Müderrisoğlu, bürokratik oligarşinin devlet dairesinde hayalet üzere gezdiğini söylemiş oldu. Bürokrasideki atalete yoğunlaşılması gerektiğini söz eden Müderrisoğlu, “Çoğu kuruma yayılan bu tablo, daha fazlaca siyasi gelişmeleri gözlemekten, seçime dair iddialardan kaynaklanıyor. Devlete ve davaya adanmış bürokrat sayısı sanıldığı kadar olmadığı için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’daki hırs ve uğraş, tabanda birebir ölçüde tezahür etmiyor” eleştirisi getirdi.

Müderrisoğlu devamında, “Kritik devlet kurumlarının tek tek check-up raporunun çıkarılması ve vatandaş merkezli projelerin seçilerek ivmelendirilmesi gerekiyor” teklifinde bulundu.

Müderrisoğlu yazısının devamında ise “devletin kılcal damarlarında saklanan kripto unsurların” varlığından bahsetti; şunları kaydetti:

“Eğer devletteki yasal bir işiniz vakte yayılıyor, yapay mazeretlerle oyalanıyor, olması gereken bir iş bir türlü çıkmıyorsa bilin ki orada ya kripto bir memur ya da açıkça arka niyet vardır. Bunların tespiti için bir sistem kurulması yahut iş yapma kriterlerinin güncellenmesi de devlet kapısındaki vatandaşın moralini düzeltecektir.”

Yazının tamamını okumak için .
 
Üst