Meteoroloji’den sağanak uyarısı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Meteoroloji’den yapılan son hava durumu iddialarına nazaran; Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batısı yağmurlu olacak. Yağışların Akdeniz kıyıları ile Bolu, Zonguldak, Tunceli, Bingöl, Adıyaman, Urfa ve Diyarbakır etraflarında güçlü olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin kesimli ve fazlaca bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, (Sivas hariç) İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum etraflarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların, Akdeniz kıyıları ile Bolu, Zonguldak, Tunceli, Bingöl, Adıyaman, Urfa ve Diyarbakır etraflarında güçlü olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının çoklukla mevsim normalleri civarında seyredeceği, kuzeydoğu ve doğu kesitlerinde normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredeceği iddia ediliyor. Rüzgarın ekseriyetle güneyli taraflardan yavaşça, birtakım bazı orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kısımlarında güçlü (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yağışların, Akdeniz kıyıları ile Bolu, Zonguldak, Tunceli, Bingöl, Adıyaman, Urfa ve Diyarbakır etraflarında güçlü olması beklendiğinden yaşanabilecek aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunmalıdır. Rüzgârın, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç bölümlerinde güçlü (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunmalıdır.
 
Üst