Meteoroloji’den Marmara için fırtına uyarısı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Meteoroloji’den alınan son bilgilere nazaran bugün öğlen saatlerinden daha sonra Zonguldak ve Bartın etraflarının yavaşça sağanak yağışlı, öbür yerlerin kesimli ve az bulutlu geçeceği varsayım ediliyor. Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Marmara’da, suratı 50 km’yi bulacak olan fırtınaya karşı dikkatli olunması ikazında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca yapılan son değerlendirmelere bakılırsa ülkenin kuzey bölümlerinin yer yer epeyce bulutlu, öğlen saatlerinden daha sonra Zonguldak ve Bartın etraflarının yavaşça sağanak yağışlı, başka yerlerin modüllü ve az bulutlu geçeceği varsayım ediliyor.

Marmara’nın güneyi, İç Ege, Karadeniz’in iç bölümleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığında kıymetli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği varsayım ediliyor.

Rüzgarın çoklukla güney ve güneydoğu, Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu istikametlerden yavaşça, birtakım kimi orta kuvvette, Marmara’da yer yer güçlü (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.
 
Üst