Mersin Limanı’nda ele geçirilen 1,3 ton kokainle ilgili dava Meclis gündeminde: “Sadece muz konteynerinin alıcısı tutuklu”

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP Mersin Milletvekili Ali Becerikli Başarır, yasa dışı uyuşturucu ticaretinin tüm taraflarıyla araştırılması için önerge verdi. Araştırma önergesinde, “16 Haziran 2021’de Mersin Limanı’nda 1.3 tonluk rekor kokain yakalandı fakat şu anda bilindiği kadarıyla yalnızca muz konteynerinin alıcısı görünen şirketin sahibi tutuklu durumda. halbukiki denetimli teslimat burada da uygulansaydı uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili tertipte bulunan tüm şahıslar tespit edilmiş ve adalete teslim edilmiş olacaktı” denildi.

Başarır, yasa dışı uyuşturucu ticaretinin tüm taraflarıyla araştırılması için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Başarır, araştırma önergesinde şunları söz etti:

“Eski Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Lideri ve L’ACTONE Holding İdare Heyeti Lideri Ali Osman Akat’ın da ortalarında bulunduğu 6 şirket sahibinin, firmaları üzerinden yurtharicinden uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını 13 Nisan Çarşamba günü yazılı ve görsel basından öğrendik.

Burada daha da vahim olan durum uyuşturucu ticaretinin kıymetli ismi olan Ali Osman Akat’ın başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, bu ülkenin İçişleri Bakanı’ndan tutun Dışişleri Bakanına, AKP Genel Başkanvekillerinden AKP’li eski bakanlara kadar biroldukca siyasi ile samimi fotoğraflarının yer almasıdır.


“Kilolarca kokain yakalanmış fakat yalnızca alıcı görünen bireylere dava açılmış”

Kelam konusu hadisede, Alman yetkililerinin, Türk makamlarını uyarmasıyla uyuşturucu tertibi çözülmüştür. Fakat bilhassa son senelerda ülkemizde kilolarca kokain yakalanmış lakin açılan davalar ise yalnızca alıcı görünen şahıslarla sonlu kalmıştır.

Bir örnek verecek olursak, 16 Haziran 2021’de Mersin Limanı’nda 1.3 tonluk rekor kokain yakalandı lakin şu anda bilindiği kadarıyla yalnızca muz konteynerinin alıcısı görünen şirketin sahibi tutuklu durumda. halbukiki denetimli teslimat burada da uygulansaydı uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili tertipte bulunan tüm şahıslar tespit edilmiş ve adalete teslim edilmiş olacaktı.


“Uyuşturucu ticareti yapan bir kişinin üst seviye siyasetçilerle fotoğrafının olması kabul edilemez”

Bilhassa son periyotta, seçim bölgem olan Mersin’in uyuşturucu kaçaklığı ile kamuoyunda sık sık anılması, burada bir güvenlik zafiyetinin olduğu kuşkularını ve bir daha bu hususta gerekli tedbir ve kontrollerin gereğince yapılmadığını akıllara getirmektedir.

Ülkemizde uyuşturucu ticareti yapan bir kişinin, iktidar kanadındaki üst seviye siyasetçilerle samimi fotoğrafları olması kabul edilebilir bir durum değildir. Ülkemize uyuşturucunun hangi yollarla girdiği, kimlerin uyuşturucuyu ülkemize soktuğu, kimler tarafınca teslim alındığı, ardındaki güçlerin kimler olduğu derhal araştırılarak gün yüzüne çıkarılmalıdır.” (ANKA)


TIKLAYIN | Mersin Limanı’nda ele geçirilen 1,3 ton kokainle ilgili davada 4 sanığa tahliye
 
Üst