Meme estetiği sonrası emzirmek mümkün müdür?

Hasan

New member
Meme estetiği sonrası emzirmek mümkün müdür?
Geçmişte meme estetiği olmuş kadınların çocuklarını emzirip emziremeyeceği konusu çok dillendirilen bir sorundu.

Günümüzde bekar ve çocuksuz kadınların meme operasyon geçirme oranları arttıkça bu soruna bir çözüm üretmek için çalışmalar tıp dünyasında hızlandı. Süt kanallarının ve sinirlerin hasar görmediği bir estetik operasyonda, kadınların emzirme yetenekleri etkilenmez.


Meme küçültme estetiğinden sonra emzirme


Bir kadının meme küçültme operasyonundan sonra emzirme yeteneği memedeki süt bezlerinin ne kadarının çıkarıldığına ve kalan süt bezlerinin hala meme başı ile bağlantılarının olup olmamasına bağlıdır. Meme küçültme operasyonlarının bir tekniğinde meme başı ve areola serbest olarak kaldırılmaktadır ancak diğer bir teknikte ise memedeki salgı bezlerine dokunulmamaktadır.


Ayrıca operasyon ve emzirme arasında geçen süre de önem taşımaktadır. Emzirme ile operasyon arasındaki süre ne kadar uzunsa süt verebilme başarısı da o kadar artmaktadır. Eğer meme küçültme estetiğinden sonra çocuk emzirmeyi düşünüyorsanız bu konuyu plastik cerrahınızla paylaşmalısınız.


Meme büyütme estetiği sonrası emzirme


Meme büyütme operasyonu geçiren kadınlar, operasyondan sonra çocuklarını emzirme yeteneklerini sürdürürler. Meme büyütme operasyonlarında yapılan kesiler memedeki salgı bezlerinin çoğunun yer aldığı alt bölgelerden yapılır. Dolayısıyla meme başından yapılan teknikte süt bezlerinin zedelenme olasılığı genelde olmaz. Meme altı oluğu, koltuk altı veya göbekten yapılan meme büyütme tekniklerinde süt bezlerine dokunulmadağı için süt kanalların zedelenme olasılığı yoktur.
 
Üst