Meloni: “Donzelli-Demastro? İstifa için gerekçe yok”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Herhangi bir şekilde birisinin talep ettiği istifa koşullarının olduğunu düşünmüyorum.“. Giorgia Meloni, Donzelli-Delmastro davasıyla ilgili sessizliğini Corriere della Sera internet sitesinde yayınladığı bir mektupla bozuyor. Başbakan, Adalet Müsteşarı ve Copasir’in başkan yardımcısını savunuyor, tartışmalara ve taleplere rağmen yerinde kalacaklarını teyit ediyor. istifa muhalefetinden.

Ayrıca oku

Meloni mektupta “Bence bu yaygarada açıkça etkili yönler var” diye yazıyor. “Parlamentonun gizlilik kapsamına girmeyen belgeleri tartıştığı ve yıllarca özel konuşmaların -bunlar ifşa edilmemesi için- genellikle kamu malı haline geldiği için insanların skandala karışmasını tuhaf buluyorum – altını çiziyor”.

Kesinlikle aşırı olan bir suçlama için Demokrat Parti’nin öfkesini olağandışı buluyorum.Bununla birlikte, geçmişte sol, muhalefetin lideri olan kendime karşı, birkaç isim vermek gerekirse, ‘denizde ölümlerin ahlaki azmettiricisi olmak’ veya ‘yıkıcı bir partiye’ liderlik etmekle suçlamalarda bulunduğunda. Kurumsal savunucuların alkışlara ‘kan tükürmemiz’ gerektiğini haykırdıkları zamanı unutmadan,” diye yazıyor Meloni.

Elbette ses tonu çok yükseldi ve İtalya’nın Kardeşleri savunucularından başlayarak herkesi onları samimi ama saygılı bir yüzleşme düzeyine geri getirmeye davet ediyorum. – başbakanın altını çizer – Ancak, birinin talep ettiği istifanın şartlarının olduğunu hiçbir şekilde düşünmüyorum. Ayrıca, Adalet Bakanlığı’nın açıklığa kavuşturduğu ihtilaflı belgelerde yer alan bilgiler sınıflandırılmamıştır, hatta bazı medya organları tarafından tahmin edilmiştir”.

“Günümüzdeki tartışmaların nesnel olarak kaynağı, tutsağın tutuklandığı bir zamanda Demokrat Parti’nin nitelikli bir temsilcisinin Cospito’ya yaptığı ziyaretken, sol partileri seçimlerinden sorumlu tutamamamızı paradoksal buluyorum. Başbakan, davaya karar veren yargı makamının basına yansıyan notlarından da anlaşılacağı üzere dış dünya ile iletişim kurma çabalarını yoğunlaştırıyor” dedi.

“Ve beni bu ziyaretten daha çok etkileyen şey, Alfredo Cospito ile mafya patronları arasındaki sert hapishane rejimindeki ilişkiyi basında çıkan haberlere göre not aldıktan sonra ve bunun ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilmem. mafya, Demokrat Parti’nin 41 bis, çok yetkili üslerini sorgulamayı kabul ediyor ve bu seçimin her şeyden önce organize suçla mücadele açısından sahip olacağı sonuçları anlamıyormuş gibi davranarak, enstitünün Cospito için feshedilmesini istemeye devam etti ” , o ekler.

”Bence mesele başka. Çoğunluk ve muhalefet dava üzerinde tartışırken, çevremizde iklim tehlikeli ve hızla ısınıyor. Ve dün Roma’daki La Sapienza Üniversitesi’nde yayınlanan ve cumhurbaşkanını ve çeşitli hükümetlerin üyelerini siyasi renk ayrımı yapmaksızın ‘suikastçı’ olarak tanımlayan posterlerin de gösterdiği gibi, bu hiç kimseyi bağışlamıyor. Bu konunun hükümete veya muhalefete saldırmak için kullanılabileceğini düşünmeye devam ederken, dün Donzelli ile müsteşarlar Delmastro ve Ostellari’ye eskort görevlendirmek gerekiyordu ve İtalyan kurumlarına burada, evde ve dışarıda tehditler her yerde beliriyor. yurtdışında” diye yazıyor Meloni.

Başbakan, “Siyasi dünyayı karıştıran birçok ihtilaftan biriyle değil, ciddi sonuçlar doğurma riskine sahip, kesinlikle rahatsız edici bir durumla karşı karşıya olduğumuz açık.”

“İhtiyat ve ihtiyat gerektiren, ancak devletin yasallığı savunmak için tüm eklemlerinde ve bileşenlerinde birleştiğini görmesi gereken bir senaryo ile karşı karşıyayız. Bu, herkese, politikacılara, gazetecilere, kanaat önderlerine hitap ettiğim bir çağrıdır” diyor. Meloni – Çünkü yarın geriye dönüp, olanların ciddiyetini anlamayarak, bizi her yere götürebilecek bir tırmanıştan hepimizin sorumlu olduğunu keşfetmemiz gerekmiyor.”