M5S, Di Battista, Grillo'ya karşı

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Bir zamanlar “baba ve efendi değildi, bugün baba oldu”. Nine'daki 'Accordi e disaccordi'nin konuğu Alessandro Di Battista bunu söyledi. “Bugün Grillo'yu 'baba ve efendi' olmakla suçlayanları ve bazı açılardan haklı olarak, herkesin Eyaletler Genelindeki oy sayılarının yayınlanmasını ne kadar engellemek istediğine dair tek kelime ettiklerini hatırlamıyorum. 5 Yıldızlı Hareket çünkü Luigi Di Maio'nun üçlü oyu alarak ezici bir farkla kazandım”.

“İkiyüzlülükten nefret ediyorum: Müdahale etmek zorunda kalması ve birçok kişinin isteği üzerine Draghi hükümetiyle ilgili oylamayı ertelemesi sorun değildi çünkü birçok vatandaşı buna karşı oy vermeye ikna ederdim. Arkadaşım Virginia Raggi bile, onay verdi” diye ekliyor. “Birisi size dört yıl önce, fikir birliğinin kaybı gibi şu anda 5 Yıldız Hareketi'nde meydana gelen bazı şeyleri söylemişti.. Her konuda haklı olarak başım dik yürüyorum, onlar bunu yapamazlar”, diye ekliyor Di Battista.

“Benden parti yapmamı istemedi”

Di Battista, “Grillo taraf olarak mı iletişime geçti? Hayır, Draghi hükümeti hakkında tartıştığımızdan beri telefonla konuşmadık” diye açıklıyor. “Bence Grillo yeni bir hareket yapmıyor” diye ekliyor. “Kurumların dışındaki siyasi mücadelelere dönecek olsaydım, ki henüz karar vermedim ve bunu da düşünmüyorum, bunu yeni biriyle yapardım. 'Sidiarersi' ile yaptığımız şey çok faydalı; ekliyor -. Onunla parti yapmayı hariç tutuyorum, kimse benimle iletişime geçmiyor”.

“Yine M5S'ye oy verir miyim? Demokrat Parti'ye değil”

Di Battista, “Demokrat Parti ile birlikte 5 Yıldız Hareketi'ne oy vermekte zorlanıyorum” diyor. “Ya tek başına giderse? Bu programa ve seçim kampanyasına bağlı. Yarın oy vermeyeceğiz” diye ekliyor. Di Battista, “Her halükarda, hükümette Ukrayna'ya yönelik ilk silah paketine oy veren hareketin aynısı, bugün haklı olarak bazı müstehcen savaşlar veriyor, kısacası unutmuyorum”, diye bitiriyor.

“Kuzey Ligi'ne rağmen M5S'in Lega ile hükümette yaptığı daha iyi şeyler”

“5 Yıldız Hareketi'nin yaptığı en iyi şeyler, Birlik sayesinde değil ama ona rağmen Birlik ile birlikte hükümet etmekti, çünkü %33'lük bir oranla ve bakanların daha fazla olması nedeniyle önlenemez bir güce sahipti” diye sürdürüyor. “Demokrat Partili hükümete bile karşı değildim çünkü her durumda M5S bakanların çoğunluğuna sahipti. Draghi'de ise azınlıktı”, diye ekliyor.

Di Battista, “5 Yıldız Hareketi, ilk iki ittifak hükümetinde koruduğu çıtayı düz tutsaydı, son iki yılda daha fazla fikir birliğine sahip olurdu. Caporetto, Draghi hükümetiydi”, diye bitiriyor Di Battista.