Lael Brainard, Fed’in yumuşak bir ekonomik iniş planlayacağını tahmin ediyor.

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Başkan Biden’ın merkez bankasının yeni başkan yardımcısı olarak atadığı bir Federal Rezerv başkanı Lael Brainard, Fed’in ekonomik desteği kaldırma planlarını açık bir şekilde ileteceğini söyledi ve istihdam piyasasının büyümeye devam edeceğini söyledi. Fed yardımını geri çeker ve enflasyon düşmeye başlar.

Bayan Brainard, Salı günü Senato Bankacılık Komitesi önünde incelemeyle karşı karşıya kaldı. Nitelikleri, Fed’in finansal sistemin iklim değişikliğine hazırlanmasındaki rolü ve Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinin görünümü hakkındaki görüşleri hakkında sorular yöneltti.

Sınırlı bir çekişmenin damgasını vurduğu bir oturumda – Bayan Brainard’ın iki partiden de destek alabileceğini öne süren bir oturumda – aday, ekonomiye yönelik Fed yardımını kaldırarak yüksek ve artan fiyatlar ile mücadele etmeye istekli olduğunu ifade etti. Merkez bankası zaten tahvil alım programını yavaşlatıyor ve yakında faiz oranlarını artırabileceğinin ve ekonomiyi daha da soğutmak amacıyla varlıklarını küçültebileceğinin sinyallerini verdi.

Brainard, Fed’in desteği geri çekme planlarını net bir şekilde ileteceğini kaydettikten sonra, “İstihdam tablosu netleşmeye devam ederken enflasyonun hedefe geri döndüğünü görebileceğimize inanıyorum” dedi. “İnsanların işgücü piyasasına geri dönmesini sınırladığını düşündüğüm bazı kısa vadeli kısıtlamalar var. Bunlar ortadan kalktıkça, kazanımların devam edeceğini düşünüyorum. ”


İşsizlik oranı düşüyor, ancak pandemi öncesine kıyasla milyonlarca işçi hala iş piyasasından yoksun ve birçok işveren çalışan bulamamaktan şikayet ederek sağlık endişelerinin ve diğer zorlukların birçok insanı ayakta tuttuğunu öne sürüyor. şimdilik kenarda. Aynı zamanda, Çarşamba günü yayınlanan bir raporla, önemli bir fiyat endeksinin Aralık ayında 1982’den bu yana en hızlı şekilde yükseldiğini gösteren fiyat enflasyonu hızlı.

Bayan Brainard, küresel nakliyeyi sarsan ve fabrikaları kapatan pandemi dengesizliklerinin bugün yüksek enflasyonu tetikleyen şeyin bir parçası olduğunu ve Fed’in politikalarının bu arz sorunlarını çözmek için çok az şey yapabileceğini kabul etti. Ancak, borçlanma maliyetlerini etkileyen Fed politikalarının talebin soğutulmasında önemli bir etkisi olabileceğini vurguladı.

Bayan Brainard, “Bir dizi aracımız var – çok etkililer – ve bunları enflasyonu geri çekmek için kullanacağız” dedi.

Fed yetkilileri, bugünün yüksek enflasyonunun kalıcı bir ekonomik özellik haline gelmesini önlemek için 2022’de faiz oranlarını artırmayı beklediklerinin sinyalini giderek artırdı. Piyasalar, 2022’de giderek artan bir şekilde, Fed’in kısa vadeli politika faiz oranını yüzde 1’in biraz üzerine çıkaracak dört oran artışı bekliyor.
 
Üst