Lael Brainard, Fed başkan yardımcısı adaylığı duruşmasında enflasyonu ‘çok yüksek’ olarak nitelendirecek.

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Başkan Biden’ın merkez bankasının yeni başkan yardımcısı olarak atadığı Federal Rezerv başkanı Lael Brainard, milletvekillerine, onay oturumunda ifade verdiğinde merkez bankasının politikalarını enflasyonla mücadele etmek için kullanacağını söylemeyi planlıyor.

Sabah 10’da Senato Bankacılık Komitesi’nde incelemeye alınacak olan Bayan Brainard. m. Perşembe günü, Demokratlar arasında hatırı sayılır bir destek toplaması muhtemel ve bu noktada ne kadarı belirsiz olsa da bazı Cumhuriyetçi oyları toplayabilir.

Adaylığı – ve Senato tarafından onaylanırsa Fed’deki yeni rolü – zorlu bir ekonomik anda geliyor. İşsizlik hızla düşerken, Çarşamba günü yayınlanan bir rapor, kilit bir fiyat endeksinin Aralık ayında 1982’den bu yana en hızlı artışını gösterdiğini gösteren bir raporla birlikte enflasyon yükseldi.

Hazırlanan sözlerine göre, Bayan Brainard, “Son elli yılda herhangi bir toparlanmanın olmadığı büyümede en güçlü toparlanmayı ve işsizlikteki düşüşü görüyoruz” diyecektir. “Ancak enflasyon çok yüksek ve ülke çapında çalışan insanlar maaşlarının ne kadar ileri gideceği konusunda endişeliler. ”


Brainard ayrıca milletvekillerine Fed’in politikalarının “herkesi kapsayan bir toparlanmayı sürdürürken enflasyonu yüzde 2’ye düşürmeye odaklandığını” söyleyecek ve bunu merkez bankasının “en önemli görevi” olarak nitelendirecek. ”

Faiz oranlarını en düşük seviyede tutarak ve devlet destekli borç satın alarak virüslü bir ekonomiyi yaklaşık iki yıl ayakta tuttuktan sonra, Fed yetkilileri geçen yılın sonlarında büyük tahvil alımlarını yavaşlatmaya başladı. Bu program Mart ayında sona erecek. Yetkililer son haftalarda borçlanmayı daha pahalı hale getirmek, talebi yavaşlatmak ve ekonomiyi soğutmaya yardımcı olmak için faiz oranlarını yükseltmeyi de beklediklerinin sinyalini verdiler.

Piyasalar, 2022’de giderek artan bir şekilde, Fed’in kısa vadeli politika faiz oranını yüzde 1’in biraz üzerine çıkaracak dört oran artışı bekliyor.

Bayan Brainard, “Bugün ekonomi memnuniyetle karşılanan bir ilerleme kaydediyor, ancak pandemi zorluklar yaratmaya devam ediyor” diyecek. “Önceliğimiz, elde ettiğimiz kazanımları korumak ve tam bir iyileşmeyi desteklemek. ”

Bayan Brainard, Obama, Trump ve Biden yönetimlerini kapsayan 2014’ten beri Fed’de. Ondan önce, Hazine Departmanında üst düzey bir uluslararası yetkiliydi. Bir ekonomist ve bir Demokrat olarak, Biden yönetimi sırasında Hazine sekreteri veya Fed başkanı olmak için potansiyel bir rakip olarak görülüyordu.


Bay Biden’ın ikinci dönem için yeniden aday gösterdiği Fed başkanı Jerome H. Powell ile iyi bir çalışma ilişkisi var. Hazırladığı açıklamayı, Washington’daki zamanı boyunca birçok yönetim için – Demokratlar ve Cumhuriyetçiler için – çalıştığını vurgulamak için kullanırken, Fed’in enflasyonla mücadele ve partizan çekişmelerinden bağımsızlıkla mücadele misyonunu ciddiye alacağına söz verecek.

“Müzakerelerimize düşünceli ve bağımsız bir ses getireceğim” diyecek.
 
Üst