Kuran kursunda işken davasında çocukların üçüncü defa tabirlerinin dinlenmesine reaksiyon; “Zulüm!”

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Erzurum’da bulunan Diyanet’e bağlı Kuran kursunda azap davasında dördüncü duruşma gerçekleşti. Davada çocukların üçüncü defa dinletilmesine reaksiyon gösterildi.

Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı yatılı bir Kuran kursunda 14 çocuğa azap yapıldığı teziyle açılan ve Kuran kursu müdürüyle belletmenlik vazifesi yapan hademenin yargılandığı davanın dördüncü duruşması dün Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada beş çocuk bir daha dinlendi. Çocuklar, birinci sözlerindeki üzere tıpkı beyanlarda bulundu. Duruşmanın sonunda, mahkeme heyeti kurs müdürü ve belletmenin tutukluluklarının devamına karar verdi. Bir daha sonraki duruşma 10 Ocak 2023 saat 14.45’te görülecek.

Cumhuriyet’te yer alan habere bakılırsa, Evvel Çocuklar ve Bayanlar Derneği’nden, çocukların avukatı Nilda Baltalı çocukların davada üç kere dinletildiğini söyleyerek “Olaylar çıktığında herkes şikâyetçiydi lakin aileler şikâyetlerinden vazgeçtiler. Çocuklara yapılanların mahiyetini tartışmıyoruz, çocukları tekrar dinleterek hedefsiz bir biçimde farklı beyanlar dinliyoruz. Kaldı ki yönlendirilmeyen çocuklar farklı beyanlarda da bulunmadılar. Çocukları yine tekrar dinletmek zulüm oldu” dedi.
 
Üst