KuCoin, Web3’te Öncü Olma Maksadıyla 150 Milyon Dolar Topladı!

Urfalı

Global Mod
Global Mod
CoinMarketCap’e göre beşinci en büyük kripto para ünitesi borsası olan KuCoin, web3’teki varlığını genişletmek ismine yeni bir fonlama çeşidini duyurdu. Cinse bir hayli yatırım fonu katıldı. 150 milyon doların toplanmasıyla borsa, değerlemesini 10 milyar dolara çıkarmayı başardı. İşte detaylar…

KuCoin 150 milyon topluyor: Fonlar ne için kullanılacak?

2017 yılının Eylül ayında faaliyete geçen ve şu anda en büyük kripto para ünitesi borsalarından biri olan KuCoin, B serisi öncesi fonlama cinsini duyurdu. Bu cinste 150 milyon dolar toplayan borsa, bu sayede değerlemesini 10 milyar dolara çıkarmış durumda. Jump Crypto çeşide liderlik yaparken Circle Ventures, IDG Capital ve Matrix Partners üzere birden çok yatırım fonu da iştirak sağladı. Bu yeni sermaye, KuCoin’in çeşitli alanlardaki varlığını genişletmesini ve öncü olmasını sağlayacak.


Borsa, platformun KuCoin Labs ve KuCoin Ventures üzere kollarını; GameFi, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve non fungible token (NFT) dahil olmak üzere genel olarak Web3 alanındaki varlığını büyütecek. Bilindiği üzere KuCoin, halihazırda 18 milyon kullanıcısına spot ticareti, marj ticareti, P2P fiat ticareti, vadeli süreç ticareti, staking ve borç verme üzere hizmetler sunuyor.

Platformun daha fazla geliştirilmesi amaçlanıyor

Bu gelişmeyle KuCoin’in topluluk üyeleri tarafınca oluşturulan KuCoin Community Chain (KCC), bir altyapı olarak kullanılacak. KCS hayranları ve KuCoin’in hayran toplulukları tarafınca oluşturulan KCC, Ethereum Virtual Machine (EVM) uyumlu ve yüksek performanslı, merkezi olmayan bir kamu zinciridir. Maksadı, kamu zincirinin düşük performans ve yüksek maliyet üzere sıkıntılarını çözmek, topluluk kullanıcılarına daha süratli, daha uygun ve düşük maliyetli bir tecrübe sunmaktır. KCC, Web3’teki gelişmelerde merkeziyetsiz tabiatı ile kaynakların dağıtılacağı bir altyapı olacak.


KuCoin’in B serisi öncesi tipinden elde edilen gelir, Web3 maksatlarının yanı sıra platformu güzelleştirmeye yönelik de kullanılacak. Uygunlaştırılması planlanan unsurlar içinde “performansın on kat artmasını sağlayan yeni jenerasyon KuCoin çekirdek ticaret sistemini oluşturmak”, “200’den çok ülke ve bölgede 18 milyon kullanıcıya daha yeterli hizmet verilmesi için borsanın düzenlemelere ahenk eforlarını desteklemek”, “platformu daha inançlı ve erişilebilir kılmak için güvenlik ve risk idaresi sistemlerini geliştirmek” yer alıyor.

KuCoin CEO’su ve Jump Crypto Başkanı’ndan bahse yönelik açıklamalar geldi

KuCoin’in CEO’su John Kyu, Jump Crypto ve Circle Ventures üzere önde gelen yatırımcılardan gelen inanç oyunun; “bir gün her insanın kripto para alanına gireceğine dair vizyonunu güçlendirdiğina” dikkat çekiyor. CEO, KuCoin’in tüm yatırımcılar için oluşturulduğunun altını çizerken; yatırımcıların ve ortakların KuCoin’i kripto para alanında “güvenilirlik” ile eş manalı hale getirmesi açısından katkıda bulunduğunu söylüyor. KuCoin, daha evvel 2018 yılının Kasım ayında A serisi fonlama çeşidinde 20 milyon dolar toplamıştı.


Öte yandan, üstte belirttiğimiz üzere son tipe önderlik eden Jump Crypto’nun Asya Lideri Tak Fujishima, KuCoin’in global kullanıcılarına kapsamlı bir kripto hizmeti sunduğunu belirtiyor. Ayrıyeten en son yatırımlarının gerisindeki motivasyon olarak web3’e işaret ediyor. Fujishima, hususa yönelik açıklamalarında aşağıdaki tabirleri kullanıyor:

KuCoin, global bir izleyici kitlesine kapsamlı bir kripto hizmetleri platformu sağlıyor ve bu, bu cinse liderlik etmekten gurur duymamızın biroldukca sebebinden biri. Web 3.0 ve kripto pazarlarının büyümesini desteklemek için vadeli süreçler ve marj ticareti, borç verme, stake etme ve pasif getiri oluşturma konusundaki tekliflerini büyütmeye ve genişletmeye devam ederken şirketi desteklemekten memnuniyet duyuyoruz.
 
Üst