Kripto Para Düzenlemesi Geliyor: Bu Altcoin’ler Ziyan gorebilir!

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Beyaz Saray’ın kripto için son düzenleyici çerçevesi buna katkıda bulunan raporlarla ortaya çıktı. Raporlar, ABD hükümetinin kripto para ünitelerini nasıl düzenleyeceğine dair yeni bilgiler sağladı. Buna bakılırsa, birtakım altcoin projelerinin ABD kripto yasası niçiniyle ziyan görmesi mümkün.

ABD’nin kripto para düzenlemesi hakkında yeni raporlar ortaya çıktı

ABD hükümeti dijital varlık düzenlemesi ile uğraşıyor. Son aylarda, Biden hükümetinin kilit üyeleri kimi yorumlar yaptı Düzenleyiciler birtakım yaptırımları deklare etti ve hükümete dayalı kimi raporlar ortaya çıktı. Bunlar, ABD hükümetinin kripto para ünitelerini nasıl düzenlemeyi planladığına ışık tuttu. Hazine Bakanı Janet Yellen, özellikle dolara endeksli stablecoin’lerle ilgili olarak dijital varlık düzenlemesinde öne çıktı. Yellen, bu davetin en büyük destekçilerinden bir tanesiydi.


Mayıs ayında Terra’nın çöküşünden daha sonra, Yellen ve birkaç Kongre üyesi, ABD yatırımcılarını korumak için harekete geçti. Buna göre, yatırımcılara yardımcı olmak için kapsamlı bir stablecoin düzenleyici çerçeve hazırlamayı taahhüt ettiler. Geçen hafta stablecoin’leri düzenleyen yeni bir yasa tasarısı yayınladı. Bu tasarı, “teminatlandırılan stablecoin’ler” konusunda iki yıllık bir moratoryum içeriyor. Ayrıyeten, potansiyel olarak banka dışı tüm stablecoin şirketlerinin FED’e kaydolmasını kural koşuyor.

Bu altcoin’ler ziyan nazaranbilir

Beyaz Saray’ın evrakı, birden çok devlet kurumunun dijital varlık alanının büyümesini nasıl denetlemeye çalışacağını açıklıyor. Ayrıyeten, finansal hizmetlere erişimi teşvik etmekten finansal cürümle gayrete kadar değişen maksatlara nasıl odaklanacağını belirliyor. Raporlara bakılırsa, ABD’deki düzenlemenin yürürlüğe girmesi birtakım altcoin’lere ziyan verme potansiyeli yaşıyor. Aşağıda bu altcoin projelerini ve nasıl etkileneceklerini bulabilirsiniz.


Tornado Cash (TORN) fiyatı raporların akabinde çöktü

Hazine Bakanlığı, kanunları ihlal ettiği sebebi öne sürülerek Tornado Cash’i bu yıl yasakladı. Bu niçinle, zımnilik odaklı bu TORN altcoin, gelecekte düzenleyici incelemeyle karşılaması beklenen en bariz kripto para ünitesi. Zımnilik projesi, çalıntı dijital varlıkları aklamak isteyen siber hatalılar için de tanınan bir yol haline geliyor. ABD, Tornado Cash’in kodunu, eyaletlerde protokolle rastgele bir etkileşimi kabahat sayarak onayladı. Tornado Cash, icra hareketine bugün karşılık verdi TORN bugün 30,43 dolardan 5,70 dolara düşerek kıymetli ölçüde kıymet kaybetti.


Maker DAO (MKR ve DAI) gelecekte olumsuz etkilenebilir

Maker protokolü ve çok teminatlandırılmış DAI stablecoin’i çabucak hemen rastgele bir ABD kripto düzenlemesinde yer almadı. Lakin, kullanıcılar bunun epeyce uzak olmayan bir gelecekte olabileceğini kestirim ediyor. MakerDAO’nun kurucu ortağı Rune Christensen, projenin bir stablecoin çıkardığı için ABD’nin dikkatini çekeceği beklentileri niçiniyle adımlar atıyor. tıpkı vakitte, yasa ayrıyeten tüm banka dışı stablecoin ihraççılarının FED’e kaydolmasını gerektiriyor.


MakerDAO, ABD’de banka dışı bir stablecoin veren kuruluş olarak kayıt olmaması mümkün. Bu olursa, muhtemelen protokolün MKR tokeninin bedeli düşecek. DAI, Devletler ortasında potansiyel olarak kısıtlı bir kripto para haline gelebilir. Bu durum şu anda mümkün görünmüyor. Lakin, MakerDAO’nun düzenleyici riskini dikkate almaya kıymet.

Monero (XMR) yasaklanma riskiyle karşı karşıya

ABD düzenlemesi niçiniyle ziyan görmesi mümkün olan son kripto para ünitesi Monero. 2014 yılında piyasaya sürülen Monero, en başarılı saklılık odaklı Blockchain’idir. Ağ, tüm kullanıcılar için zımnilik ve anonimlik sağlamak için halka imzaları, sıfır bilgi delilleri, zımnî adresler ve IP adresi gizleme formları üzere çeşitli saklılığı koruyan özellikler kullanıyor. Tornado Cash üzere, Monero da süreç gizleme yeteneği niçiniyle ABD’deki düzenleyicilerin öfkesini çekti.


2020’de İç Gelir Servisi, Monero’nun kapalılığını muvaffakiyetle kırabilen ve kullanıcıların süreçlerini ifşa edebilen herkese 625.000 dolar nakit ödül sunmaya başladı. Lakin, Monero’nun kapalılık teknolojisinin gücünden bahseden bu ödül hiç bir vakit talep edilmedi. ABD merkezli kripto borsaları, kripto para ünitelerinin yasa dışı faaliyetler yoluyla satın alınıp alınmadığını doğrulayamıyor. Bu niçinle, Monero mevduatlarını kabul etmeyi yahut XMR için spot piyasaları açmayı reddediyorlar. Lakin gelecekte bu yasaklar daha da artabilir.
 
Üst