Kripto Milyarderi: Bir Ton Bu Altcoin’lerden Aldım!

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Bitcoin, ağır kayıplarla dolu öteki bir haftada son 24 saatte %11,55 düşüş yaşadı ve milyarder yatırımcı Mark Cuban, acının kripto piyasaları için daha yeni başlamış olabileceğini söylüyor. Bu ortamda kripto milyarderi, iki altcoin projesinden tonlarca aldığını açıklıyor.

“Bu altcoin projeleri batacak, bunlar ayakta kalacak”

Mark Cuban, kriptonun, 2000’lerin başında internetin epeyce az yahut hiç yararı olmayan sayısız teşebbüsüyle (dot.com balonu) birebir evreden geçtiğini söylüyor. Cuban’a bakılırsa, kripto sanayisinin, bilhassa akıllı mukavele platformlarının, kimi büyük değerlendirmelerini haklı çıkarmak için iş modellerinin nasıl geliştirileceğine odaklanmaya başlaması gerekiyor. Cuban, şu açıklamayı yapıyor:

Kripto, internetin yaşadığı sakinlikten geçiyor. Heyecan verici uygulamaların, NFT’lerin, DeFi’nin, P2E’nin birinci artışından daha sonra, altcoin projeleri bu uygulamaların kendi Blockchain’lerine taşınmasını sübvanse ettikçe taklit evresini gördük. Görmediğimiz şey, iş verimliliğini ve karlılığı artırmak için akıllı mukavelelerin kullanılması. Sıradaki şoför bu olmalı. Bunu anlayan projeler ayakta kalacak.


Cuban, kripto ekosisteminin, öbür her şeyle birebir satış alanını veren hayli fazla projeyle kalabalıklaştığını söylüyor. Cuban, eşsiz bir yararı ve eser pazarına uygunluğu olmayan taklitçilerin yutturmaca azaldıkça nihayetinde yok olacağını düşünüyor. Kripto milyarderi, şu tabirleri kullanıyor:

her insanın sahip olduğunu kopyalayan altcoin projeleri başarısız olacak. Her Blockchain’de NFT’lere yahut DeFi’ye muhtaçlığımız yok. NFT’leri Blockchain’ler içinde taşımak için köprülere gereksinimimiz yok. Hizmet olarak yazılım uygulamalarının yerini alan akıllı kontrat uygulamalarına gereksinimimiz var.

“Bu yüzden bu altcoin’lerden bir ton aldım”

Yarar kelam konusu olduğunda, Cuban, Ethereum’da (ETH) ve en büyük ölçeklendirme tahlili olan platform Polygon’da (MATIC) önemli yükselişe geçti. Deneyimli teşebbüsçü, Ethereum üzere akıllı mukavele ekosistemlerinin gerçek üst taraflı fırsatların yattığını söylüyor:

Ethereum üzere yararı olan tokenler var. Akıllı kontratlar denilen bu şeylere sahipler ve farklı şeylerle trade yapmanıza müsaade veriyorlar, NFT’ler Ethereum’daki sigorta kontratları üzere. Bu yüzden bir ton Ethereum (ETH) ve Polygon (MATIC) sahibiyim. Zira akıllı mukaveleler, internet için HTML yahut Javascript ne ise o. Uygulamalar oluşturabilirsiniz. NFT’ler uygulamaların bir versiyonu. Dijital olan her şey bir NFT olmak için akıllı bir mukavele kullanabilir. İşte asıl artı burada.
 
Üst