Kripto Belediye Başkanlarının Yükselişi

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Jackson, Tenn. belediye başkanı Scott Conger, yerel altyapıyı iyileştirmek için mütevazı bir vaat için kampanya yürüttü. Nashville ile Memphis arasında, yaklaşık 68.000 nüfuslu şehrinde kaldırımlar inşa etmeyi, kıdemli bir merkez açmayı ve yaşlanan yağmur suyu tahliye sistemini onarmayı planladı.

Ancak 38 yaşındaki Bay Conger, görevdeki dördüncü yılına başlarken yeni bir favori amacı benimsedi: kripto para birimleri. Şehir çalışanlarına maaş çeklerini Bitcoin’e dönüştürme seçeneği verme sözü verdi ve Belediye Binasının terk edilmiş bir kanadında dijital bir madencilik ağı kurma planlarını özetledi. Amaç, Jackson’ı bir Güneydoğu teknoloji merkezi yapmak olduğunu söyledi.

Birçok Amerikalı gibi Bay Conger de salgın sırasında kriptoyu keşfetti ve kısa süre sonra internetteki bir tavşan deliğine düştü. Planları onu kripto dünyasında ünlü biri haline getirdi, Pringles patates cipsinin üretildiği orta ölçekli bir sanayi merkezinin lideri için garip bir ayrım.

Bay Conger, bu ay Belediye Binası’ndaki bir röportajda “Bitcoin harika bir finansal dengeleyici” dedi. “Enflasyona karşı bir önlem. Bu zenginlik açığını kapatabilir. ”


Bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin artan popülaritesi, yeni ve garip bir siyasi türün ortaya çıkmasına neden oldu: kripto belediye başkanı. New York’un yeni belediye başkanı Eric Adams, Bitcoin ve başka bir kripto para birimi olan Ether’deki ilk maaş çekini kabul etti. Miami belediye başkanı Francis Suarez, kripto konferanslarının başlığını taşıyor. Artık daha küçük kasabaların belediye başkanları bile kriptoyu belediye yönetimine dahil etmeye çalışıyor, yeni başlayanlara kur yapıyor ve kamu projeleri için para toplamak için değiştirilemez tokenler veya NFT’ler gibi yeni teknolojilerle denemeler yapıyor.

Artan sıraları, son günlerde oldukça değişken olan ve değeri düşen dijital para birimlerinin artan ana akım kabulünü yansıtıyor. Belediye başkanlarının kriptoyu benimsemesi, aynı zamanda, temelde dağıtılmış bir defter sistemi olan temel blok zinciri teknolojisinin, şehirler için yeni gelir akışları yaratabileceğini ve yerel yönetimin bazı temel işlevlerini yeniden şekillendirebileceğini kabul ediyor.

Stanford’da işletme profesörü olan Joseph Grundfest, “Belediye başkanları rasyonel olarak vergilerini ödeyen ve belediyeye çok az maliyet getiren yüksek gelirli vatandaşları çekmek istiyorlar” dedi. “Kripto meraklıları bu faturaya mükemmel uyuyor. ”

Ancak birçok hırslı kripto projesinde olduğu gibi, bu yerel girişimlerin nihayetinde çok şey ifade edip etmeyeceği belli değil. Şimdiye kadar, çoğu ya büyük ölçüde sembolik ya da büyük ölçüde teorik. Ve belediye başkanlarının amaçları kısmen politik: Kripto güçlendiriciliği, hem hükümet karşıtı muhafazakarlar hem de sosyal olarak liberal teknoloji devleri arasında popülerlik kazanan, iki taraflı yararlı bir çekiciliğe sahip.

Sn. Conger, Jackson Belediye Binası’nın ıssız bir kanadına dijital bir madencilik ağı kurma planlarını özetledi. Kredi. . . The New York Times için Houston Cofield

Davis, California Üniversitesi’nde teknoloji çalışmaları profesörü olan Finn Brunton, “Bunları, AR-15’li adamlarla ilişkilendirilmek veya Meta ile ilişkilendirilmek istediğiniz için yapabilirsiniz” dedi. 2019 kripto tarihi hakkında bir kitap. “Çoğu hype ve sıcak hava. ”


Jackson’da Bay Conger, Bitcoin’in karanlık kurucusu Satoshi Nakamoto’ya atıfta bulunarak “Satoshi ordusunda” bir lider olarak selamlandığı kripto podcast’lerinde sık sık misafir oldu. Geniş omuzlu eski bir kolej futbolcusu olan Bay Conger, bazen küçük turuncu Bitcoinlerle süslenmiş çoraplarla işe gider.

Ancak kripto hırsları zaten engellerle karşılaştı. Şehir çalışanlarının maaşlarının bir kısmını Bitcoin’e yatırmaları için bir sistem kurmaya yakın olsa da, madencilik teklifinin mevcut yasalara göre kurulmasının imkansız olduğu kanıtlandı.

Bay Conger, şehir için yeni paralar üretebilecek enerji tüketen bir süreç olan Bitcoin ağına bir banka bilgisayarı bağlamak için kamu parasını kullanmak istiyor. Hatta donanımı koyacak bir yer bile buldu: Belediye Binasında, binanın 1998’de açılmasından bu yana bitmemiş bir takım odalar. Ancak bir eyalet yasası, şehirlerin yatırım yapabileceği varlık türlerini, kısmen sakinleri piyasadan korumak için sınırlandırıyor. oynaklık. Bay Conger ve diğer yerel yetkililer, Bitcoin’i izin verilen yatırımlar listesine eklemek için yeni mevzuat üzerinde çalışıyor.

Birçok yönden Bay Conger, belediye başkanlarının kripto baş kardeşi olarak ortaya çıkan Miami’den Bay Suarez’in ayak izlerini takip ediyor. (İki adam ara sıra mesajlaşıyor; Bay Conger’ın iletişim direktörü buna “Bitcoin kardeşliği diyor.”) Bay Suarez, Miami’yi bir “kripto sermayesi” olarak konumlandırdı ve desteğini, herkesin satın alabileceği veya benim alabileceği bir kripto para birimi olan MiamiCoin’in arkasına attı. gelirin bir kısmı şehir kasasına akıyor. Kısa süre önce Twitter’da New York’tan Bay Adams ile hangisinin kriptoyu daha çok sevdiği konusunda bir araya geldi.


44 yaşındaki Bay Suarez bir röportajda “Kripto hakkında ne zaman konuşsam, analizlerim çatıdan geçerdi” dedi. “Analizler çılgına döndü. ”


Sn. Suarez artık kendisini bir tür kripto diplomatı olarak tanımlıyor. Partizan olmayan bir şehir belediye başkanları koalisyonu olan ABD Belediye Başkanları Konferansı’nın başkanlığını bu ay devraldıktan sonra, üyeleri federal hükümeti endüstrinin aşırı agresif düzenlemelerinden kaçınmaya çağıran bir “kripto kompakt” imzalamaya çağırdı.

Geçen ay, Bay Suarez, kriptonun daha fazla incelenmesi için çağrıda bulunan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Gary Gensler ile özel bir Zoom görüşmesi yaptı.

Bay Suarez, “Biraz komikti,” dedi. “Sanırım biraz daha ödev yapmalıydım” dedi. Ne hakkında konuştuğumu gerçekten bildiğimi söylemenin kendi yoluydu. (S.E.C. yorum yapmaktan kaçındı.)

Sn. Conger, Jackson’ı çocuklarının üniversiteden sonra rahatça yerleşebilecekleri bir yer yapmak istediğini söyledi. Kredi. . . The New York Times için Houston Cofield

Sn. Suarez’in Belediye Başkanları Konferansı’ndaki başkan yardımcısı, Nev, Reno belediye başkanı olarak ikinci döneminde olan bir kripto meraklısı olan Hillary Schieve. Geçen yıl, Reno şehir merkezindeki popüler bir balina heykelini bir NFT’ye dönüştürme planlarını duyurdu. kripto yatırımcıları tarafından alınıp satılabilen benzersiz dijital ürün. Bayan Schieve, amacın, kârı Reno’nun sanat sahnesine yönlendirmek olduğunu söyledi.

Bayan Schieve, kriptoyu benimsemesi hakkında “Aracıyı ortadan kaldırmak harika olurdu” dedi. “Bankaların büyük bir hayranı değilim. ”


Kripto Para Birimi Kılavuzu

<saat/>

Kart 1 / 7


Bir sözlük. Kripto para birimleri, meraktan uygulanabilir bir yatırıma dönüşerek onları görmezden gelmeyi neredeyse imkansız hale getirdi. Terminoloji ile mücadele ediyorsanız, yardım edelim:


Bitcoin. Bitcoin, dünyanın herhangi bir yerindeki bir kullanıcıdan diğerine elektronik olarak gönderilebilen dijital bir simgedir. Bitcoin aynı zamanda bu dijital para biriminin depolandığı ve taşındığı ödeme ağının adıdır.


Blok zinciri. Blok zinciri, dijital bilgileri güvenilir bir şekilde depolayan, ortak olarak tutulan bir veritabanıdır. Orijinal blok zinciri, tüm Bitcoin işlemlerinin depolandığı veritabanıydı, ancak para birimi tabanlı olmayan şirketler ve hükümetler de verilerini depolamak için blok zincir teknolojisini kullanmaya çalışıyor.


Kripto para birimleri. Bitcoin ilk olarak 2008’de tasarlandığından beri, kripto para birimleri olarak bilinen binlerce başka sanal para birimi geliştirilmiştir. Bunlar arasında Ether, Dogecoin ve Tether bulunmaktadır.


Madeni para tabanı. Bir ABD borsasında hisselerini listeleyen ilk büyük kripto para şirketi olan Coinbase, insanların ve şirketlerin bir işlem ücreti karşılığında Bitcoin de dahil olmak üzere çeşitli dijital para birimlerini alıp satmasına olanak tanıyan bir platformdur.


Kripto finansmanı. Kripto para birimlerinin gelişimi, Merkezi Olmayan Finans veya DeFi olarak bilinen paralel bir alternatif finansal hizmetler evreni yarattı ve kripto işletmelerinin borç verme ve ödünç alma dahil olmak üzere geleneksel bankacılık alanına geçmesine izin verdi.


NFT’ler. Bir “olmayan token” veya NFT, bir bilgisayar ağının işlemleri kaydettiği ve alıcılara özgünlük ve mülkiyet kanıtı verdiği blok zinciri teknolojisi kullanılarak doğrulanan bir varlıktır. NFT’ler, dijital sanat eserlerini benzersiz ve dolayısıyla satılabilir hale getirir.


Blok zinciri teknolojisi üzerine kurulu merkezi olmayan bir şehir yönetimi, kripto hayranlarının uzun süredir devam eden bir hedefi olmuştur. Ether’in arkasındaki blok zinciri olan Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin, Ekim ayında konuyla ilgili bir blog yazısı yazdı. Ve geçen yıl, bir grup kripto yatırımcısı, her biri önemli kararları oylayacak olan, merkezi olmayan bir yatırımcı ağı tarafından yönetilen bir blok zinciri şehri inşa etmeyi amaçlayan Wyoming’de 40 dönümlük arazi satın aldı.


Şimdilik, kripto meraklısı yetkililerin çoğu nispeten mütevazı projelere odaklanıyor. Philadelphia’nın baş bilgi sorumlusu Mark Wheeler, 2018’de Cook County, Illinois’de mülk kayıtlarını merkezi olmayan bir veritabanında listeleme çabasını duyduktan sonra kripto ile büyülendi.

“Şehir yönetimi içindeki mülk-veri yönetiminin kalitesini iyileştirmek, yakalamaya çalıştığım beyaz balina gibidir” dedi.

Bay Wheeler sabahları NPR dinlemeyi bıraktı, bunun yerine kripto podcast’lerine girdi. Kasım ayında kripto uzmanlarını Philadelphia için girişimler önermeye davet etti; Orijinal Bitcoin teknik incelemesi artık şehrin web sitesinde yayınlandı.

Ateş, küçük kasaba Amerika’ya yayıldı. Geçen yıl, 26 yaşındaki bir kripto meraklısı olan Jalen Nelson, blok zinciri teknolojisi hakkında tartışmalara katılmayı umarak 2.000 ABD belediye başkanına soğuk e-posta gönderdi. Bir yanıt aldı – Superior Gölü kıyısındaki yaklaşık 4.000 nüfuslu bir kasaba olan Two Harbors, Minn.’in belediye başkanı Chris Swanson’dan.

Bay Swanson, yeni girişimler üzerinde bir tür oylama gücü karşılığında Two Harbors’daki projeleri finanse etmek için para biriktirecek, merkezi olmayan özerk bir organizasyon veya DAO – kripto yatırımcılarından oluşan bir kolektif oluşturma fikrine kapıldı.

44 yaşındaki Bay Swanson, “Bir şey inşa etmeye çalışmak gerçekten karmaşık olabilir ve sonunda aynı para havuzlarına tekrar tekrar gidiyorsunuz” dedi. “Topluluğun görmek istediği projeler daha hızlı yapılabilir. . ”

Yakın zamanda California’dan San Antonio’ya taşınan Bay Nelson, kış sıcaklıklarının sıfırın çok altına düşebileceği Two Harbors’a hiç ayak basmadı. (Yakın zamanda yaptığı bir Zoom görüşmesinde, palmiye ağaçlarının esintiyle sallandığı tropikal bir arka plan seçti. “Chris’e onu daha sıcak aylarda ziyaret edeceğimi söyledim” dedi.) Şimdilik proje tamamen teorik kalıyor.


Ancak belediye başkanının desteğiyle Bay Nelson, DAO’nun temeli olarak hizmet edecek bir güven fonu kurmayı planlıyor. “Rüya görüyorum” dedi. “İki Liman Disneyland’a dönüşebilir. ”

Dekoratif bir kutu, Bay Conger’ın kişisel Bitcoin cüzdanını sakladığı kasayı gizler. Kredi. . . The New York Times için Houston Cofield
Her ikisi de belediye başkanı olan büyükbabasının ve büyük-büyük-büyük-dedesinin resimleriyle birlikte Bay Conger’ın bir fotoğrafı. Kredi. . . The New York Times için Houston Cofield

Jackson’a geri dönen Bay Conger, şehri çocuklarının üniversiteden sonra rahatça yerleşebilecekleri bir yer yapmak istediğini söyledi. Saygın bir yerel siyasi aileden geliyor: Büyükbabası Jackson’ın belediye başkanı olarak görev yaptı ve belediye başkanlarının bir yıllık dönemler için görev yaptığı 1861 ve 1871’de büyük-büyük-büyük-büyükbabası şehri yönetti.

Yine de Bay Conger, bazı Jackson sakinlerinin onun kripto hırslarına şüpheyle yaklaştığını kabul etti.

Elektrikçi olan 54 yaşındaki Bobby Maness, bu ay yerel bir hamburgercide öğle yemeğine otururken, “Bununla emekliliğimi isteyip istemediğimi bilmiyorum” dedi. “Endişelendiğim şey, oraya gittiğimde bir şeye değecek mi?”

Bay Conger’ın böyle bir endişesi yok.

Ofisindeki bir masanın üzerinde, Jane Austen’in “Gurur ve Önyargı” romanının bir kopyasına benzeyen bir şey tutuyor. Bay Conger, lisede kitap okuduğunu hatırlasa da, Austen hayranı değil ve kitap aslında bir kitap değil. Amazon’da bulduğu, kişisel Bitcoin cüzdanını sakladığı bir kasayı gizleyen dekoratif bir kutu.
 
Üst