Kızılay idaresinin fiyatlarına ek artırım

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Yılbaşındaki yüzde 40’lık artırım oranını yetersiz bulan Kızılay idaresi, mart ayı sonunda kendi maaşlarında yüzde 14-20 içinde değişen ek artırım yaptı.

Sözcü gazetesinden Başak Kaya’nın haberine göre, CHP’li Murat Buyruk, ek artırım konusunu TBMM gündemine getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Emir “Kızılay üzere bir kurumda fedakarca vazife yapan çalışanlara layık görülen bu fiyatlar kabul edilemez. Yöneticiler ile sıhhat çalışanları içinde ayrım yapılması, Kızılay’da iş barışı ve huzurunu bozan farklı bir uygulamadır” dedi. Buyruk şu soruları yöneltti: Kızılay’da 2022 yılı başından bu yana yönetici kademesinde çalışanların maaşlarına hangi oranlarda artırım yapılmıştır? Durumlar itibariyle Kızılay’da yönetici maaşları şu anda ne kadardır? 2022 yılı başından bu yana Kızılay çalışanlarının maaşlarına hangi oranlarda artırım yapılmıştır? Kızılay’da hala en düşük sıhhat çalışanı maaşı ne kadardır?” diye sordu.

Kızılay Lideri Kerem Kınık ve 6 Kızılay yöneticisine son 2 yılda “huzur hakkı” ismi altında 2.5 milyon lira ödendiği ortaya çıkmıştı.
 
Üst