İşte Kılıçdaroğlu’nun “YSK’nın elinde yok” dediği CHP’deki seçmen ayrıntıları

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “YSK’nın elinde olmayan seçmen ayrıntıları bizde var” kelamları tartışılmaya devam ediyor. CHP’nin, YSK’dan aldığı seçmen listeleri üzerinde 25 farklı çalışma yürüttüğü ortaya çıktı.

Sözcü’den Hürmet Öztürk’ün haberine göre, ODTÜ’lü bir küme tarafınca yürütülen çalışmalarla ilgili olarak küme yöneticisi Mehmet Günal Ölçer tarafınca CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu ve parti meclisi üyelerine de daha evvel brifing verildiği anlaşıldı. Periyodun genel lider yardımcıları Akif Hamzaçebi ve Onursal Adıgüzel imzalı olarak Ölçer’in, partileri ismine çalışma yapmakla nazaranvlendirildiği açıklandı. “Seçmen Listelerinden Üretilebilecek Bilgiler” içinde; Yabancı seçmenlerin sayısı ve ilçelere dağılımı, 2019 Mahallî seçiminden daha sonra, seçme hakkı kazananların sayısı ve ilçelere dağılımı, tekrarlanmış seçmen olup olmadığı, yedi kriterden (Adı, Soyadı, Anne İsmi, Baba İsmi, Doğum Yeri, Doğum Tarihi ve Cinsiyeti) 7’si tıpkı olan seçmen sayısı ve vilayetlere dağılımı, 7 kriterden 6’sı tıpkı olan seçmen sayısı ve vilayetlere dağılımı, 100 yaş üzeri seçmenlerin sayısı ve ilçelere dağılımı, seçmenlerin yazıldığı hayali binaların bulunup bulunmadığı da yer alıyor.

Geçen seçimde 7 kriterden 7’side birebir olan 84 seçmen, 7 kriterden 6’sı tutan 46 bin 649 seçmen belirlediklerini kaydeden Mehmet Günal Ölçer, bunların alanda da araştırılması gerektiğini belirtti. Yüksek Seçim Şurası’nın bu çeşit çalışmasının olmadığı biliniyor.

İşte CHP’nin elindekiler

YSK son olarak haziran ayında listeleri güncelledi. Bir seçim periyodunda bir siyasi partinin iki sefer listeleri alma hakkı bulunuyor. Millet İttifakı, şimdiki listeleri elinde bulundurmak için değişik devirlerde bir partiye listeyi aldıracak ve bunlar öbür partilere de verilecek.

30 Haziran tarihi itibariyle YSK’dan alınan listeler üzerinde CHP’nin üreteceği bilgiler şöyleki:

-İlçeye gelen seçmenler: 30 Haziran 2022 Sandık Seçmen Listesi ile bundan evvelki listenin her ilçe için karşılaştırılmasıyla, ilçeye yeni gelen seçmenlerin gerçek olup olmadıkları belirlenir ve buna bakılırsa tedbir alınır.

-İlçeden giden seçmenler: 30 Haziran 2022 Sandık Seçmen Listesi ile bundan evvelki listenin mher ilçe için karşılaştırılması kararı gittiler mi, yazılmadılar mı, ilçede beklenmedik seçmen hareketliliği var ise belirlenir. Gerekli tedbirler alınır.

-İle gelen seçmenler: 30 Haziran 2022 Sandık Seçmen Listesi ile evvelki listenin her vilayet için karşılaştırılmasıyla dağılımın olağan olup olmadığı, muhakkak ilçelerde yığılma var ise ortaya çıkarılır. .

-İl ortasında yer değiştirme: 30 Haziran 2022 Sandık Seçmen Listesi ile evvelki liste her vilayet için karşılaştırılmasıyla seçmenin hangi ilçelerde yığınak yapıldığı saptanır. Gerekli tedbirler alınır.

-İlden giden seçmenler: İki seçmen listesinin her ily için karşılaştırılmasıyla seçmenlerin nereye gittikleri saptanır. Gerekli tedbirler alınır.

-Benzer seçmenler: Son listeye göre her vilayet yahut bir milyon seçmen için (Adı, soyadı, anne ismi, baba ismi, doğum yeri, doğum tarihi ve cinsiyet kriterlerine göre tekrarlanmış seçmen denetimi yapılır.

-Mükerrer kimlikli: Son Listeye göre her vilayet için Vatandaşlık numarasına nazaran tekrarlanmış seçmen denetimi yapılır.

-Hemşehrilik yapısı: Temel alınan son listeye nazaran her vilayette seçmenlerin nüfusa kayıtlı oldukları vilayetlere göre sayıları ve oranlarının belirleniyor.

-Nüfus yapısı: Son sandık seçmen listesine bakılırsa her vilayet için seçmenlerin yaş kümelerine, cinsiyetlerine, pürüz durumlarına göre sayılarının ve oranları belirleniyor.

-Dedeler & nineler: Son sandık seçmen listesine nazaran, 100 +, 110 + ve 1900 yılından evvel doğmuş seçmenler belirleniyor. Bunların hayatta olup olmadığı araştırılıyor.

-Kalabalık haneler: Son sandık seçmen listesine bakılırsa her il-ilçe için 9’dan fazla seçmen barındıran haneler belirleniyor.

-İlk kere seçmen olanlar: Son Listeye göre her vilayet için irtibat kurabilmek için birinci sefer bu seçimde oy kullanma hakkı elde eden seçmenlerin belirleniyor.

-Bugün kimin doğum günü: Son listeye nazaran her vilayet için kutlama bildirisi göndermek için seçmenlerin doğum günlerine nazaran tasnif ediliyor.

-Yeni haneler: Son listeye nazaran her vilayet için 31 Mart 2019 tarihinden daha sonra listeye giren ve seçmen içeren konutları saptanıyor.

-Seçmen sayısı değişimi: Son listeye göre her ilçe için seçmen sayı değişiminin olağan olup olmadığına bakılıyor.

Vatandaşlığa alınan seçmen sayısı: Son listeye bakılırsa her ilçe için doğumdan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan ve sonrasındasında vatandaşlığa alınan seçmenler da bilgi üretilerek belirlenecek.


TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu: Bizdeki seçmen bilgisi YSK’nin elinde yok, her seçmeni biliyoruz

TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu’nun YSK açıklaması AKP’yi telaşlandırdı; ‘CHP’de olup YSK’da olmayan veriler’ neler?

TIKLAYIN – CHP’li Yakupoğlu, YSK’da olmayan seçmen datalarına nasıl ulaştığını deklare etti

TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu: Bizdeki seçmen bilgisi YSK’nin elinde yok, her seçmeni biliyoruz


TIKLAYIN – CHP’li Özkoç’tan İçişleri Bakanlığı’nın ‘YSK’ açıklamasına karşılık: T.C. vatandaşlığını iki kuruşa satan Soylu yargılanacaksın!

TIKLAYIN – İçişleri Bakanlığı’ndan Kılıçdaroğlu’na YSK daveti: Sav ettiği ayrıntıları nasıl temin ettiğini açıklamazsa cürüm duyurusunda bulunacağız


Bakan Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na YSK karşılığı: Tahminen bu açıklamayı okursanız birebir yanlışa düşmezsiniz
 
Üst