İmamoğlu: Yargı iktidar silahına dönüştü, bilek güreşinin bitmesine az kaldı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Son vakit içinderda hakkında soruşturmalar ve siyasi yasakla gündemde olan İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, “Soruşturmaların sayısını kaçırdım. Dört yıldır her gün cenk ediyoruz. Yargı iktidar silahına dönüştü. Bilek güreşinin bitmesine az kaldı” dedi. İmamoğlu, “Hakkımdaki soruşturmalarla verilen ya da verilmek istenen ziyan, Ekrem İmamoğlu’na değil milletin iradesinedir. Öfkeli değil ancak üzgünüm. Yaşananlara karşı gereken refleksi göstermezsek demokrasiye, özgürlüklere kalıcı ziyan verebilir” diye uyardı.

Cumhuriyet gazetesini ziyaret eden İBB Lideri İmamoğlu, yaklaşan seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. “6’lı masa Türkiye Cumhuriyeti’nin, demokrasi tarihinin en büyük sorumluluğunu üstlendi. Masanın epeyce kritik bir periyoda girdiği de aşikâr. Ben de partimle, genel liderimle birlikte, ‘Masa için ne yapabiliriz’ diye emek sarf ediyorum” diyen İmamoğlu, “Hafta başında genel merkezde birkaç toplantıya katıldım. Seçim sürecinin nasıl yönetileceği konusunda şahsi tecrübemizi masaya aktarmak için teşebbüslerimiz sürüyor. İstanbul’da seçim tecrübesi de yaşadık. ötürüsıyla A’dan Z’ye, sandık güvenliğinden birfazlaca noktaya kadar hangi katkıyı sunabileceğimize ait teşebbüslerimiz sürüyor” diye konuştu.

“Partimize sunacağımız katkı bununla birlikte 6’lı masaya da bir katkı manasına geliyor. Süreci takip ediyoruz. 6’lı masa demokratik bir masadır. Lakin birtakım mevzuların ve birtakım sıkıntıların tahlile kavuştuğu, en yanlışsız, en nitelikli formda seçime gideceğimiz bir seyahatin tasarlanması şart” diyen İmamoğlu, kelamlarına şu biçimde devam etti:

“Terör soruşturmasıymış, özel masalarmış… 7-8 sene öncesindeki evraklardan dava üretmeye çalışıyorlar. Büyükçekmece’de, Çağlayan’da, Anadolu Adliyesi’nde… Soruşturmaların sayısını kaçırdım. Artık halk lisanıyla zıvanadan çıktılar. Ne yapacaklarını kestirim bile edemiyorum.”

“Bugünün iktidarı İstanbul’a müdahale etme hamaseti gösterdi. Bu, ne kadar antidemokratik bir zihniyete sahip olduklarının delilidir. Ellerinden gelse kendilerine mal ettiklerini düşündükleri makamları almak için her şeyi yaparlar. ötürüsıyla bu bir tehdittir.”

“Hakkımdaki soruşturmalarla verilen ya da verilmek istenen ziyan, Ekrem İmamoğlu’na değil milletin iradesinedir. Öfkeli değil lakin üzgünüm. Yaşananlara karşı gereken refleksi göstermezsek demokrasiye, özgürlüklere kalıcı ziyan verebilir.”

“Son yargı sonucuyla birlikte, siyaset yapmamızın engellenmesi teşebbüsü var. Olağan ki Diyarbakır’daki, Mardin’deki kayyuma da karşıyım. Karşı olduğumu da birinci kere burada lisana getirmiyorum.

“Dokuz yıldır kamu misyonu yapıyorum bir şey bulamayıp saçlarını başlarını yolan, çıldıranları görmek beni memnun ediyor. Bunları yalnızca İstanbul’da değil her yerde anlatacağım.”

“Üzüntü duyuyorum lakin daha sonrasında o kadar kuvvetli, kararlı ve motive bir halde karşı koyuşu içimde hissediyorum ki tanım edemem. Türkiye’de birinci kere bir seçim iptal edilmedi fakat bu İstanbul, 16 milyonluk bir kent. Dünya’daki birkaç kentten biri. Kentin kadim kültürüne baktığımızda da bir örneği yok. “

“Yargının iktidar silahına dönüştü. Aşikâr haller takınanlar oluyor biz de onlara en sert biçimde karşılık vermeye çalışıyoruz. Bakalım, bilek güreşinin bitmesine az kaldı.”
 
Üst