Göz Sıhhatiniz İçin 8 Teklif

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Göz hastalıkları birden fazla vakit epeyce önemli belirtiler vermemesi sebebi ile önemsenmemekte ve bu hastalıklar sinsi bir biçimde ilerlemekte. Görme sorunları yaşamamak, önemli göz sorunları ve hastalıklarına yakalanmamak için göz sıhhatinizle ilgili yapmanız gerekenler

DİJİTAL GÖZ YORGUNLUĞUNA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER ORTASINDA ÇEVRESEL FAKTÖRLERİ DENETİM ALTINA ALMAK DEĞERLİ YER TUTAR

01 –Doktor denetimi yaptırın: Biroldukça göz rahatsızlığı sinsi ilerler ve tabibin derinlemesine muayenesi ile açığa çıkar. Üstelik nizamlı tabip denetimi, kalıcı görme kayıplarına yol açabilecek göz hastalıklarının erken teşhisine imkan verir. Unutmayın, en tehlikeli hastalıkların birinci belirtileri beğenilen belirir. İşte bu yüzden her yıl göz muayenenizi yaptırmanız gerekir.

02 –Göz ile ilgili hiç bir belirtiyi görmezden gelmeyin: Günlük hayatta yaşadığımız küçük sorunlar bile göz sağlığımızda geri dönülemez hasarlar bırakabilir. Gözünüzde yaşadığınız bir kızarıklık yahut kaşıntı bile bu süreci başlatabilir. Bu yüzden, kızarıklık/kaşıntı üzere durumlarla karşılaştığımızda evvela soğuk su pansumanı yapmalı ve yapay gözyaşı desteğiyle gözün gereksinim duyduğu nemi sağlamalıyız. Buna karşın belirtiler geçmiyor ve artıyorsa (yanma, batma, çok çapaklanma, ışık huzmeleri vb.) ihmal etmeden göz operatörünüze başvurun.

03 –Sağlıklı beslenin: Bilhassa göz sıhhatimiz için şayet olmazsa olmaz besinler vardır. Havuç, havuç suyu, mango, portakal suyu, kavun, lahana, ıspanak ve balığın başı çektiği bu besinleri soframızdan eksik etmemeli ve günlük beslenme rutinin bir modülü haline getirmeliyiz. Ayrıyeten sağlıklı beslenerek kilonuzu beden endeksinize bakılırsa istikrarlı tutmalısınız. Zira fazla kilo biroldukça göz rahatsızlığına davetiye çıkarıyor. Yaşa bağlı makula dejenerasyon üzere.

04 – Mutlaka güneş gözlüğü kullanın: Güneş gözlükleri sandığımızdan daha fazla değere sahiptir. Sertifikalı güneş gözlükleri sizi güneşin ziyanlı ultraviyole ve kızılötesi ışınlarından korurken gözleriniz için bariyer nazaranvi görür. Bu sebeple gözlük seçerken dikkatli olmalı ve gözünüze uygun seçim yapmalısınız. Bu mevzuda en sağlıklı bilgiyi operatör uzman doktorunuz ve güvenliği güvendiğiniz gözlükçüler verebilir

05 – Yoğun bilgisayar kullanmasına sınırlama getirin: Bilgisayar ekranına bakmak rastgele bir kırma kusuruna sebep olmaz, daha açık bir söz ile “gözü bozmaz” fakat “computer vision syndrome” dediğimiz, daha fazlaca göz bulguları ile uyumlu birtakım sıkıntılar sebep olur. Bilgisayar çok kullanması günün ilerleyen saatlerinde gözlerde kızarıklık, sulanma, görmede bulanıklık ve yorgunluk hissine niye olabilmektedir. özetlemek gerekirsesı; bilgisayar kullanması direkt bir göz sorununa yol açmasa da dolaylı yollarla gözlere önemli ziyanlar verebiliyor.Uzun saatler bilgisayar başında çalışmak zorundaysanız kesinlikle muhakkak aralıklarla molalar verin. Bu aralıkları her saat başı olarak belirleyebilirsiniz.

06 – Sigara içmeyin: Şayet sigara içiyorsanız bir an evvel bırakın. Çünkü sigaranın gözünün üstündeki tesirlerini saymakla bitmiyor. Sigara içmek katarakt oluşumunu hızlandırıyor ve gözlerinizi kurutuyor. Damar sertliği yaptığı için göz damarlarında tıkanıklığa yol açıyor ve sarı nokta hastalığı üzere önemli sorunlara yol açıyor.

07 – Numaralı gözlükler kullanın: Çok yaygın bir yanlıştan kelam etmemiz gerek. O da numaralı gözlüklerin, beğenilen tembelliğe ve göz bozulmalarına sebep olduğu yanılgısı. Biroldukca göz ve görme rahatsızlığı, yaş ilerledikçe artar. Yani numaralı gözlük kullanmak gözlerimizi bozmaz tersine gözlerin daha aktif fonksiyon görmesini sağlar.

08 – Ailenizdeki göz rahatsızlıklarının geçmişini araştırın: Yakınlarınızın sahip olduğu hastalıklar size biroldukça ipucu verir. Ailedeki göz hastalıklarını gözden geçirerek birtakım hastalıklara karşı daha fazla risk altında olup olmadığınıza karar verebilir ve tedbir alabilirsiniz.
 
Üst