Göçmenler, İmam Katanya: “İtalya-Tunus işbirliği güzel”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Dileğimiz, Tunus ve İtalya taraflarının düzensiz göçle mücadelede, bu trajediye son verebilmek için etkili tedbirler ve hedefe yönelik politikalarla işbirliğini sürdürmesidir. Bazı politikacıların onu sadece bir seçim sloganına indirgemeye çalışmasına rağmen, göçün önlenmesi imkansız olan eski ve karmaşık bir olgu olduğuna inanıyorum”. Bu, Sicilya İslam Cemaati Başkanı ve Katanya İmamı Abdelhafid Kheit tarafından AdnKronos ile yapılan bir röportajda ifade edildi. “Göç alanında yalnızca güvenlik yaklaşımının ötesine geçen küresel bir işbirliği yaklaşımı oluşturmanın öneminin altını çizmek isterim – aslında ikincisi daha önce gördüğümüz gibi etkinlik açısından sınırlı kalıyor” diye ekliyor.

“Hükümetimiz – Abdelhafid Kheit’in altını çiziyor – AB’de Tunus’a acil yardım sağlamak ve olası bir ekonomik çöküşü önlemek için baskı yapıyor ve ödenmemiş krediyi hızlandırmak için IMF ile bir anlaşmaya varmaya çalışıyor”. Katanya İmamı için, “Tunus’un kaçak göç olgusuyla mücadele taahhüdüne ilişkin olarak, siyasi irade önemlidir, gemilere binişlerin azalmasına katkıda bulunan Tunus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın Sfax ve Mahdia’ya yaptığı ziyareti hatırlamak yeterlidir. çok sayıda göç operasyonuna karşı koymada ve önemli sayıda kaçakçıyı tutuklamada uzmanlaşmış Tunus hizmetlerinin başarısının altını çiziyor”.

“Sicilya’daki İslam Cemaati Başkanı’nın gözlemine göre, iki ülkenin şu anda göç ve dayanışmanın geliştirilmesine ilişkin uzlaşmaya dayalı davranış sektöründe işbirliği için bir çerçeve anlaşma taslağı müzakere ediyor olması, bunu ileriye doğru bir adım olarak görüyorum. organize göç ve döngüsel göç için kanalların açılması”. “Sonunda Abdelhafid Kheit’in altını çiziyor – çeşitli Avrupa, Kuzey Afrika ve Sahra-altı hükümetlerinin bir araya gelip müdahale edebileceği uluslararası kongreler düzenlemek doğru olacaktır. kaynakların somut bir koordinasyonunu oluşturmak ve sorunla mümkün olan en iyi şekilde yüzleşmek”. (Francesco Bianco tarafından)
 
Üst