Göçmenler, hükümet ve yargı: Mattarella'nın mesajı

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Kurumlar arası ve içlerindeki işbirliğiOrtak noktaların aranması, tercihlerin paylaşılması, bunların iyi işlemesi ve topluma hizmet sunulması açısından şarttır.” Sergio MattarellaÜçüncü Bölgeler ve Özerk İller Festivali'nin açılışında Bari'de konuşuyoruz.


“Özellikle her kurumun hayatında, kişinin kendi bakış açısını olumlamakla sınırlı kalamayacağı, tekdüzeliklerin ve karşıtlıkların derinleşeceği anlar vardır, ancak arabuluculuk ve sentez becerilerinin nasıl uygulanacağını bilmek gerekir. Kurumlar toplumun tamamına ait olduğu ve onlara yanıt verdiği için bu, demokratik yaşamın önemli bir parçasıdır. ve herkes bu eserlerde kendini tanıyabilmelidir”, dedi Devlet Başkanı.

Mattarella, Bölgeler ve Özerk Eyaletler Konferansı'nın “tercihlerin koordinasyonu ve ortak pozisyonların üstlenilmesi için bu kurumlar arasında işbirliği ve diyalog için bir forum” olarak oynadığı rolden ilham alarak bu pasajı konuşmasına dahil etti.


Özellikle çatışmaların yoğunlaştığı saatlerde farklı yorumlara yer bırakan bir pasaj Bir tarafta hükümet ve çoğunluk, diğer tarafta yargı ve muhalefet. Ancak bildiğimiz kadarıyla Devlet Başkanını özellikle endişelendiren başka bir husus daha var; parlamento tarafından atanan anayasa yargıcının neredeyse bir yıldır seçilememesi, Aralık ayında Silvana Sciarra'nın yerini alması için çağrıda bulunulması. , Augusto Barbera ve yine dokuz yıl önce Meclis tarafından atanan milletvekilleri Franco Modugno ve Giulio Prosperetti de görevden ayrılacaklar.

Parlamento 29 Ekim Salı günü yeniden ortak oturuma çağrılacak ve merkez sağın son oylamada adayını kabul ettirmek için boşuna çabalaması ve muhalefetin bunu başaramaması üzerine dokuzuncu kez Sciarra'nın halefini seçme girişiminde bulunulacak. oylamaya katıldı. Bu nedenle Mattarella'dan, “Parlamento tarafından Anayasa'ya yönelik olarak yapılan bir kırılganlığı” gidermek amacıyla geçen yaz “bu yargıcın derhal seçilmesi için zarafetle ama kararlılıkla” yapılan “davet”in ardından bir işbirliği çağrısı geliyor.

Birkaç hafta içinde boşalan kadroların dörde çıkması halinde, Anayasa Mahkemesi'nin işleyişini felce uğratma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecek bir yara. Bari'deki konuşmanın sonunda da yinelenen çağrının nedeni budur: “Demokrasimizi güçlendirecek kurumsal işbirliği aramak”.
 
Üst