Gazetecilik dünyasında yas tutan Giancarlo Santalmassi öldü

Urfalı

Global Mod
Global Mod
İtalyan televizyon ve radyo gazeteciliğinin en net, yetkili ve belirsiz seslerinden biri olan Giancarlo Santalmassi'ye veda, tutku, titizlik ve merakla aşılan bir kariyer, gerçekliğin hikayesi için asla uykuda. TG2'nin Gazeteci Tarihi Yüzü gece 83 yaşında Roma'daki Quisisana Kliniğinde öldü.

20 Ekim 1941'de başkentte doğan Santalmassi, mesleki faaliyetlerine çok genç başladı ve ilk adımlarını 1960'larda haftalık 'Panorama'nın editör kadrosunda attı. Daha sonra RAI'ye atlama, burada televizyon dilinin dönüşümünün mimarları arasında bulundu: TV Yedi'ye gönderilmesinden TG2'nin editörüne ve başkanına, küçük ekrana “Amerikan”, doğrudan, esas, daha yakın yönetim tarzı getiren ilk İtalyan gazeteciydi. 16 Mart 1978'de saat 10: 01'de TG2'nin olağanüstü baskısıyla, Aldo Moro ve Via Fani'deki eskortun katliamını duyurmak için yayınları kesintiye uğratan sesi unutulmaz. Bu, her gün, sansasyonelliğe girmeyen bir berraklık ile güne takip edilen dramatik bir Chronicle'ın başlangıcıydı. Daha sonra tekrar, bir Artezyen kuyusuna giren küçük Alfredino RMPI'nın ölümü ile Vermicino trajedisinin yürek parçalayıcı olan Papa II. John Paul II'ye saldırı ve yirminci yüzyılın ikinci yarısının İtalyan ve Avrupa tarihini işaretleyen çok uzun bir olay galerisi. 1994'te Giancarlo Santalmassi radyoya geçti, bir diğeri de devrim yaratmaya yardımcı olacağı anlamına geliyor. Radio Rai'de siyasi ve sosyal derinleşmeye yeni bir hayat veren yenilikçi bir format olan Zapping'i kurdu.

1998'de IL Sole 24 Cevher Grubuna ve dolayısıyla Radyo Yayıncı 24'üne geçiş: İletken olarak, birleşik otorite, ritim ve çoğulculuk yaptığı konuşulan bir radyo modeline şekil verdi. 2005'ten 2008'e kadar Radio 24'ü yönetti ve ayrıca talk show A Soices'i de yönetti. 2013'ten sonra, aynı zamanda bir editörist olduğu ve zamanların değişimini kavrayabildiğini gösteren daha fazla görüş gazetesi daha fazla kurdu.

Kaybolması için başsağlığı RAI liderleri tarafından ifade edildi. CEO Giampaolo Rossi, genel müdür Roberto Sergio ve RAI Yönetim Kurulu, şirket adına, RAI bilgisinin tarihsel bir yüzü olan Giancarlo Santalmassi'nin ortadan kaldırılması için başsağlığı dileklerini ifade etti ve John Paul II. Gazetecilik tutkusu ve RAI'nin anlatımında bir ceza, radyo “(Paolo Martini tarafından)