Gazeteciler, üniversitedeki aktifliğe davetiyeleri bulunmasına karşın alınmadı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafınca düzenlenen “Turizm Haftası” etkinliklerinde güvenlik bakılırsavlileri, davetiyesi bulunmasına karşın Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Nevşehir Vilayet Temsilcisi Can Taşkın ve birlikteindeki gazetecileri salona almadı. Bahisle ilgili açıklama yapan TİGAD Lideri Okan Geçgel, “İl liderimiz, kimi skandalları gündeme getirmesi niçiniyle cezalandırılıyor” dedi.

Nevşehir Valiliği tarafınca NEVÜ konferans salonunda Turizm Haftası Kutlama Programı için Nevşehir’deki bütün basın mensuplarına iştirak sağlamaları için şahsen davetiyeleri dağıtıldı. Saat 14.00’da başlayacak olan kutlama programına davetiyeleri ile bir arada katılmak üzere giden TİGAD Nevşehir Vilayet Temsilcisi ve CT Haber Genel Yayın Direktörü Can Taşkın ve grubu, güvenlik bakılırsavlileri tarafınca salona alınmayarak binadan çıkarılmaya çalışıldı.

Haberler.com’da yer alan habere bakılırsa; programın yapılacağı salonun önünde gerçekleşen konuşmada TİGAD Nevşehir Vilayet Temsilcisi Can Taşkın, güvelik bakılırsavlilerine bu biçimde bir haklarının olmadığını söylerken, vazifeliler ise buyruk verildiğini ve bu emre uymak zorunda olduklarını söylemiş olduler.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel‘i arayarak valiliğin davetlisi olarak geldiklerini lakin Rektör Semih Aktekin‘in buyruğu ile programa alamayacaklarını ve burayı terk etmesi gerektiğini dediğini belirten Can Taşkın’a, Vali Becel husus ile ilgilenerek geri dönüş yapacağını söylemiş oldu. Lakin güvenlik nazaranvlileri ile uzun süren tartışmaya karşın Vali Becel’den rastgele bir arama gelmedi.

TİGAD Nevşehir Vilayet Temsilcisi Can Taşkın programın kıymeti ve dışardan gelen bilhassa öğrencileri de düşündüğünü belirterek farklı bir hadise ile kentin ismini lekelememek üzere güvenlik vazifelileri eşliğinde evvel binadan, akabinde da NEVÜ yerleşkesinden zorla ayrılmak zorunda kaldı.

Dernek Lideri’nden açıklama

TİGAD Lideri Okan Geçgel de durumu kınayan bir bildiri yayımladı.

Okan Geçgel’in bildirisi şu biçimde:

“TİGAD olarak Nevşehir’de yaklaşık 1 ay evvel bir skandala şahit olmuştuk. Düzenlediğimiz Dijital Medya Çalıştayı, bir siyasi partinin vilayet liderinin talimatı ile engellenmeye çalışıldı. Bunun niçini, TİGAD Nevşehir Vilayet Temsilcimiz Can Taşkın’ın, vilayet başkanlığında yaşanan birtakım skandalları gündeme getirmesiydi. Yani mesleğini yapan Vilayet Temsilcimiz, adeta cezalandırılıyordu. Tüm engellemelere karşın beklenenin üzerinde bir iştirakle çalıştayımızı yaptık. Ayrıyeten, Nevşehir’in şanını ve misafirperverliğini tüm ülkeye duyurduk; bizi engellemeye çalışan siyasalların pervasızlığını da yüzlerine vurduk. Bizi engelleyemediler!”
 
Üst