Fed, Yüksek Enflasyonu ve Güçlü İş Piyasasını Belirterek, ‘Yakında’ Faiz Artışı Sinyalleri Verdi

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Çarşamba günü Federal Rezerv, enflasyonun politika yapıcıların tercih ettiği hedefin üzerine çıkması ve iş piyasasının güçlenmesi nedeniyle faiz oranlarını artırmanın “yakında” uygun olacağını söyledi.

Merkez bankacıları, Mart 2020’den bu yana belirlendikleri sıfıra yakın oranlarda değişmeden bırakırken, iki günlük politika toplantısının ardından revize edilen açıklama, Fed’in Mart ayındaki bir sonraki toplantısında daha yüksek borçlanma maliyetleri için zemin hazırladı.

Fed, ekonomiyi desteklemek için kullandığı tahvil alım programını zaten yavaşlatıyor ve yetkililer bu programı Mart ayında sona erdirmek için yolda bıraktı. Merkez bankacıları, faiz oranlarını artırmaya başladıktan hemen sonra tahvil varlıklarını küçültmeye başlayabileceklerinin sinyallerini verdiler; bu, piyasalardan ve ekonomiden desteği daha da kaldıracak bir hamle. Fed’in politika komitesi Çarşamba günü bu süreç için bir ilkeler bildirisi yayınladı ve varlıklarını “öngörülebilir bir şekilde” ve “öncelikle” varlıkların süresi dolduğunda ne kadar yeniden yatırım yapacağını ayarlayarak küçültme sözü verdi.

Fed başkanı Jerome H. Powell, saat 14:30’da başlayacak bir basın toplantısı düzenleyecek. m.

Yatırımcılar, Fed’in bir sonraki adımlarını gergin bir şekilde izliyor ve politika değişikliklerinin hisse senedi ve diğer varlık fiyatlarına zarar vereceğinden ve ekonomiyi hızla yavaşlatacağından endişe ediyor. Aynı zamanda, tüketici fiyatları 1982’den beri en hızlı şekilde yükseliyor, hane maaşlarını tüketiyor ve Başkan Biden ve Demokratlar için siyasi bir sorumluluk oluşturuyor. Enflasyonu kontrol altında tutmak ve tam istihdamı teşvik etmek Fed’in görevidir.


Araba, tekne, ev veya iş satın almak için borç para almak daha pahalı hale geldiğinden, Fed’in politika desteğini geri çekmesi tüketici ve kurumsal talebi soğutabilir. Daha yavaş talep, gergin tedarik zincirlerine yetişmek için yer açabilir. İşe alımları yavaşlatarak, Fed’in hamleleri, aksi takdirde fiyatları besleyebilecek ücret artışını da sınırlayabilir.


ABD’de Enflasyonu Anlayın

  • Enflasyon 101: Enflasyon nedir, neden yükseliyor ve kime zarar veriyor? Rehberimiz her şeyi açıklıyor.
  • Sorularınız, Cevaplandı : Okuyuculardan enflasyonla ilgili sorular göndermelerini istedik. En iyi uzmanlar ve ekonomistler ağırlığını koydu.
  • Suçlanacak Ne Var : Uyarıcı fiyatların artmasına neden oldu mu? Yoksa pandemi kilitlenmeleri ve kıtlıklar enflasyona mı yol açtı? Washington’da bir tartışma kızışıyor.
  • Tedarik Zincirinin Rolü : Enflasyonun artmasındaki kilit faktör, küresel tedarik zincirinde devam eden çalkantıdır. İşte krizin nasıl ortaya çıktığı.
“Enflasyonun yüzde 2’nin oldukça üzerinde olması ve güçlü bir işgücü piyasası ile komite, federal fon oranı için hedef aralığın yakında yükseltilmesinin uygun olacağını umuyor” açıklamasında bulundu.

Ekonomi pandemi şokundan güçlü bir şekilde toparlanırken Fed, tam destek sağlamaktan uzaklaştı.

İşsizlik oranı, pandeminin en kötü ekonomik noktasındaki yüzde 14,7’lik zirvesinden ve Şubat 2020’deki yüzde 3,5’lik seviyesine yakın olan yüzde 3,9’a düştü. Hızlı fiyat artışlarına ayak uydurmak için mücadele etseler de, ücretler on yıllardır en hızlı şekilde artıyor.

Enflasyon 2021’de keskin bir şekilde yükseldi ve 2022’ye kadar rahatsız edici bir şekilde yüksek kalmaya devam edecek. Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesinin, son raporun Cuma günü yayınlanacağı Aralık ayına kadar fiyatların yüzde 5,8 arttığını göstermesi bekleniyor. Fed’in yıllık ve ortalama olarak hedeflediği yüzde 2’lik hızın iki katından daha fazla.


Fiyatlar, kısmen küresel tedarik zincirlerinin artan mal talebine ayak uydurmak için yeterli kanepe, araba ve giysi üretmek ve taşımak için mücadele etmesi nedeniyle yüksek. Pandemi tüketim kalıplarını değiştirmişti ve evde geçirilen uzun aylar ve devlet yardımı sayesinde hanelerin ceplerinde para var.


Enflasyon F.A.Q.

<saat/>

Kart 1 / 6


Enflasyon nedir? Enflasyon zamanla satın alma gücü kaybıdır, yani dolarınız yarın bugün olduğu kadar ileri gitmeyecektir. Genellikle gıda, mobilya, giyim, ulaşım ve oyuncak gibi günlük mal ve hizmetlerin fiyatlarındaki yıllık değişim olarak ifade edilir.


Enflasyonun nedeni nedir? Artan tüketici talebinin sonucu olabilir. Ancak enflasyon, sınırlı petrol üretimi ve tedarik zinciri sorunları gibi ekonomik koşullarla pek ilgisi olmayan gelişmelere bağlı olarak da yükselip düşebilir.


Enflasyon nereye gidiyor? Yetkililer, fiyatlar çok hızlı yükselse bile, hızlı enflasyonun ekonomik ortamın kalıcı bir özelliği haline geldiğine dair henüz kanıt görmediklerini söylüyorlar. Enflasyon patlamasının azalacağına inanmak için pek çok neden var, ancak bazı endişe verici işaretler bunun sürebileceğini gösteriyor.


Enflasyon kötü mü? Koşullara bağlıdır. Hızlı fiyat artışları sorun yaratır, ancak makul fiyat artışları daha yüksek ücretlere ve iş büyümesine yol açabilir.


Enflasyon yoksulları nasıl etkiler? Bütçelerinin daha büyük bir bölümünü gıda, barınma ve gaz gibi ihtiyaçlara harcadıkları için, yoksul haneler için enflasyonu omuzlamak özellikle zor olabilir.


Enflasyon borsayı etkileyebilir mi? Hızlı enflasyon genellikle hisse senetleri için sorun yaratır. Genel olarak finansal varlıklar, enflasyon patlamaları sırasında tarihsel olarak kötü bir performans sergilerken, evler gibi maddi varlıklar değerlerini daha iyi korudu.


Krediyle çim biçme makinesi veya otomobil kredisi ile araba satın almayı daha pahalı hale getirerek, Fed faiz artışları Amerika’nın harcama çılgınlığını soğutmaya yardımcı olabilir.

Virüs azalırsa, fabrikaların durmadan tam hızda çalışmasına izin vererek ve tüketicilerin paralarını yeni mutfak masaları ve yeni mutfak masaları yerine tırnak salonuna veya Alpler’e yapılan gezilere harcamalarını sağlayarak işlerin normale dönmesine de yardımcı olacaktır. garaj tadilatları.

Ancak Fed yetkilileri – ve birçok ekonomist – 2021’in çoğunu koşulların normale döneceğini ve enflasyonun kendi kendine gideceğini umarak geçirdi. Bu olmadı.

Merkez bankacıları, fiyat artışının bu yılın sonlarında önemli ölçüde azalacağını tahmin etmeye devam ettiler, ancak aynı zamanda politikayı, herhangi bir kalıcı enflasyon baskısına karşı savaşabileceği bir konuma yönlendirdiler.

Politika yapıcılar Aralık ayındaki son toplantılarında, bu yıl faiz oranlarını üç kez artıracaklarını öngörmüştü. Bu politika beyanıyla yeni bir dizi ekonomik projeksiyon yayınlamadılar. Bir sonraki üç aylık tahminler Mart ayında gelecek.
 
Üst