“Faşizmin sonuyla demokrasi temellenir”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“İtalya'nın, faşizmin sona ermesiyle demokrasinin geri dönüşünün temellerini atan Kurtuluş'u kutladığı günde, Tüm totaliter ve otoriter rejimlere karşı nefretimizi yineliyoruz. Dün Avrupa'da ve dünyada halka zulmedenlere, bugün kararlılıkla ve cesaretle karşı çıkmaya kararlı olanlara”. Başbakan Instagram'da şunları yazdı: Giorgia Meloni.

“Demokrasiyi savunmak ve sonunda özgürlüğün değeri üzerinde birleşebilecek bir İtalya için çalışmaya devam edeceğiz, diye ekliyor. Yaşasın özgürlük!”.

Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya, Senato başkanları Ignazio La Russa, Daire Başkanı Lorenzo Fontana, Meloni Konseyi Başkanı, Anayasa Mahkemesi Augusto Barbera, Savunma Bakanı Guido Crosetto ve Savunma Bakanı Guido Crosetto eşlik etti. Yüksek askeri yetkililer, Kurtuluş Günü münasebetiyle Meçhul Askerin mezarına bir defne çelengi koyarak Anavatan Sunağı'na saygılarını sundular.

Karantina sırasında bile tek başına Piazza Venezia'ya gittiğinde Vittoriano'ya olan saygısından vazgeçmeyen devlet başkanı, şimdi 25 Nisan'daki kutlama için bu yıl seçilen Toskana'nın Val di Chiana kentindeki Civitella'ya taşınacak. 1944'te Nazilerin 244 kişiyi katlettiği yer. Gün öğleden sonra Quirinale'de Ordu Birlikleri temsilcilerinin katılımıyla sona erecek.

Salvini: “Gösteriş yapmak zorunda kalmadan her zaman onurlandırıldım”


“25 Nisan'ı gösteriş yapmadan, siyasallaştırmadan her zaman onurlandırdım”. Bunlar, Başbakan Yardımcısı ve Altyapı Bakanı Matteo Salvini'nin, Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala ve Bakan ile birlikte Kurtuluş Günü kutlamaları vesilesiyle defne çelenkleri koymak için Milano'daki Şehitler Tapınağı'na gelen sözleridir. Eğitim ve Liyakat Giuseppe Valditara.

“Geçmişin bir daha geri gelmemesi için kutlamak yerine sorun yaratmaya çalışanlar olmasın diye sonuna kadar buraya geleceğimi söylemedim” diye açıkladı. Sonuçta, “Bu sabah Roma'dan Yahudi Tugayı'na yapılan saldırının bazı utanç verici, skandal görüntülerini gördüm. Burada, çok uzak bir günde, 25 Nisan'ın milli birlik günü olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
Üst