Et ve sentetik gıdaları bırakın, ağır para cezaları yolda: KHK taslağı

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Sentetik gıda ve yem üretimini ve piyasaya arzını”, yani “hücre kültürlerinden veya omurgalı hayvanlardan elde edilen dokulardan oluşturulmuş, izole edilmiş veya üretilmiş”, yani kötü şöhretli sentetik et üretimini durdurun. Bugün Bakanlar Kurulu’nun masasına geçmesi beklenen yasa taslağı, “en az 10.000 avrodan en fazla 60.000 avroya kadar veya son mali yılda elde edilen yıllık toplam cironun yüzde 10’una kadar” idari para cezası öngörüyor. yıl, bu tutar 60.000 Euro’yu aştığında, ihlalin tespit edilmesiyle daha önce kapandı”.

İhlal ayrıca, “yasadışı ürünün müsadere edilmesi, Devlet tarafından başka kamu kuruluşları tarafından ne şekilde adlandırılırsa adlandırılsın, verilmiş veya ödenmiş olsun, katkı paylarına, kredilere veya sübvansiyonlara veya aynı türdeki diğer harcamalara erişimin yasaklanması gibi idari yaptırımların uygulanmasını” da takip eder. kuruluşlar veya Avrupa Birliği tarafından ticari faaliyetlerin yürütülmesi için en az bir yıl ve en çok üç yıla kadar süreyle ve ayrıca aynı süre için üretim tesisinin kapatılması”.

CDM’de bugün beklenen norm tarafından öngörülen parasal idari yaptırımların varlığı, en azından Bakanlar Kurulu öncesi tablodaki taslağa göre, “ulusal tüketicideki değişiklikler temelinde iki yılda bir güncellenmektedir. Sağlık ve Tarım, Gıda Egemenliği ve Orman Bakanları ile birlikte Ekonomi ve Maliye Bakanı kararnamesi ile ISTAT tarafından belirlenen tüm toplum için fiyat endeksi”.
 
Üst