Emine Şenyaşar’a bir soruşturma daha

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının saldırısı kararı ailesinden 3 kişiyi kaybeden ve tutuklu oğlu için adalet isteyen Emine Şenyaşar’a bir soruşturma daha açıldı. Bu soruşturma ile Şenyaşar hakkında açılan soruşturma sayısı 15’e yükseldi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın müdafaa ve yakınlarının saldırısı kararı eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti, 400 gündür sürüyor.

Mezopotamya Ajası’nda yer alan habere göre, Anne Emine Şenyaşar, “Hakaret” soruşturması niçiniyle sabah saatlerinde Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne avukatıyla giderek bir sefer daha tabir verdi. Anne Şenyaşar’a adliye önündeki bir nöbette AK Partili İbrahim Halil Yıldız’a “hakaret” ettiği için soruşturma açıldı.

15’inci soruşturma

Hakkında açılan 15’inci soruşturmaya ait konuşan Emine Şenyaşar, adaletin olmadığını ve kendilerine zulüm yapıldığını söylemiş oldu. Anne Şenyaşar, “Oğlum Fadıl’ı bırakın. Ben burada oruçlu halimle nöbet tutup, adalet talep ediyorum. Emine (Cumhurbaşkanının eşi) ve Erdoğan nasıl rahat uyuyabiliyorlar. Hiç mi sesim onlara gitmiyor? Hiç mi düşlerine girmiyorum? Artık kâfi, Fadıl’ımı bırakın” diye seslendi.

400 gündür meskenini ve torunları bırakarak adliye önünde “Adalet” talep ettiğini vurgulayan Şenyaşar, “Çocuklarım ne yaptı? Kendi dükkanlarındaydı. Niçin öldürdüler? Sözümde bana niçin burada oturuyorsun dediler. Ferit’i, beni dövdüler. Nezarethaneye götürdüler. Oğlum bırakılmayana kadar, ölürsem bile buradan kalkmayacağım” sözlerini kullandı.

Söz daha sonrası Urfa Adliyesi önüne gelen Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyar’ın nöbeti aksiyonu devam ediyor.


TIKLAYIN – AKP Milletvekili Yıldız hakaret davası açmıştı; Emine Şenyaşar’a para cezası
 
Üst