Emine Erdoğan: Bayanlar global bir mahalle baskısına maruz kalıyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Emine Erdoğan, “Kadınlar, onları tek tipleştiren, tasarladıkları modele uydurmaya çalışan, uymayanları oyun dışı bırakan global bir mahalle baskısına maruz kalıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli vilayetlerden gelen bayan girişimcilerle iftar yemeğinde bir ortaya geldi. Erdoğan, ülkenin dört bir yanından gelerek iftar sofrasında buluştuğu bayanların ilham dolu kıssaları olduğunu belirtti.

Erdoğan, bayan girişimcilerin muvaffakiyetlerinin Türk tarihi, medeniyeti ve Anadolu ruhunun ne kadar canlı olduğunu ispat ettiğini ve Anadolu’nun 13’üncü yüzyılındaki Baciyan-i Rum’u teşkil eden bayan külçeşidinin devamlılığını gösterdiğini belirtti.

Anadolu bayanının geçmişten beri teşebbüsçü olduğuna işaret eden Emine Erdoğan, şunları söylemiş oldu:

“Hepinizle başka farklı gurur duyuyorum”

“Nesilleri büyüten, mahsulü büyüten, toprağa bakan, yol bulan, yol açan, çığır açan daima Anadolu bayanıydı. Bizim ülkemizde bayan daima vardı. Bugün de sizlerin sağladığı istihdam, dalınızdaki varlığınız, herkese cüret veriyor.

Hepinizle başka ayrı gurur duyuyorum. şüphesiz tüm dünyada olduğu üzere ülkemizde de bayanların yaşadığı türlü zorluklar, açmakta zorlandığı kapılar, kıramadığı cam tavanlar var. Bayanlar, onları tek tipleştiren, tasarladıkları modele uydurmaya çalışan, uymayanları oyun dışı bırakan global bir mahalle baskısına maruz kalıyor.”
(DHA)
 
Üst