Düzenleyiciler, İklim Değişikliğinin ABD Finansal İstikrarı İçin “Yükselen Bir Tehdit” Olduğunu Söylüyor

Urfalı

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON — Federal düzenleyiciler ilk kez Cuma günü Kongre’ye sundukları yıllık raporda, iklim değişikliğinin ABD finans sistemi için “ortaya çıkan bir tehdit” olduğu konusunda uyardı ve daha fazla kasırga, orman yangını ve sel ile ilişkili maliyetlerin nasıl ortaya çıktığını ortaya koydu. küresel ısınma, ekonomide bir dizi hasara yol açabilir.

Hazine sekreteri liderliğindeki bir grup üst düzey mali düzenleyiciden oluşan Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, yükselen sıcaklıklardan kaynaklanan serpintilerin nasıl yayılabileceğine, emlak değerlerine zarar verebileceğine ve sektörle bağlantılı sigortacıları, bankaları ve emekli maaşlarını ağır bir şekilde ağırlaştırabileceğine dair sert bir değerlendirme yaptı. kayıplar. Rapor, konseyin Ekim ayında yayınladığı benzer bir iklim riski analizini takip ediyor.

Yeni belgede, “Akut fiziksel risk olaylarının ve iklim değişikliğiyle ilişkili uzun vadeli kronik olayların artan sıklığı ve ciddiyetinin, artan ekonomik ve finansal maliyetlere yol açması bekleniyor” dedi.

Bununla birlikte, rapor, bankaların iklimle ilgili kayıplara dayanma yeteneklerini değerlendirmelerini gerektiren daha katı kurallar, yeni sermaye gereksinimleri veya fosillere finansman sağlama konusundaki kısıtlamalar gibi çevre gruplarının ve ilerici Demokratların talep ettiği türden politika reçetelerini yetersiz bıraktı. yakıt şirketleri. Bunun yerine, Ekim raporundan, iklimle ilgili finansal riskleri değerlendirmek için daha iyi veriler ve yatırımcıların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olmak için daha tek tip açıklama gereklilikleri çağrısında bulunan bir dizi tavsiyeyi yineledi.


Trump yönetiminin son F.S.O.C. raporunda geçen yıl iklim değişikliğinden bahsedilmedi.

İklim değişikliği uyarısı, yaklaşık iki yıldır devam eden belirsizlikle karşı karşıya olan ve yeni bir değişken tarafından ele geçirilen küresel bir pandemiyle karşı karşıya kalan finansal sisteme yönelik birkaç tehditten biriydi.


ABD’de Enflasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • Enflasyon, Açıklaması : Enflasyon nedir, neden yükseliyor ve kime zarar veriyor? Bazı genel soruları yanıtladık.
  • Fed’in Özeti: Jerome Powell’ın ani rota değişikliği, merkez bankasını enflasyonla mücadele moduna geçirdi.
  • On Yılların En Hızlı Enflasyonu: Tüketici Fiyat Endeksi Kasım ayında bir önceki yıla göre yüzde 6,8 artarak 1982’den bu yana en keskin artışını kaydetti.
  • Washington Neden Endişeli:Politikacılar, fiyat artışlarının beklenenden daha kalıcı olduğunu kabul ediyor.
  • Enflasyonun Psikolojisi: Amerikalılar nakit ve iş sıkıntısı çekiyor, ancak ekonominin de berbat olduğunu düşünüyorlar.
Yıllık raporunda, panel ayrıca enflasyonun beklenenden daha yüksek olması riskine ilişkin bir uyarı yayınlayarak, bunun bazı finansal kurumlarda daha yüksek faiz oranlarına ve kayıplara yol açacağını ve toparlanmanın ivmesini körelteceğini öne sürdü.

Rapor, Federal Rezerv’in bu hafta pandemi sırasında ekonomik büyümeyi desteklemek için kullandığı aylık tahvil alım programının bitişini hızlandıracağını ve enflasyonla mücadele için gelecek yıl faiz oranlarını üç kez artıracağını söylediği sırada geldi.

F.S.O.C. düzenleyicileri, gelişmiş ekonomilerdeki enflasyonu “emtia fiyatlarındaki artışa, tedarik zinciri aksamalarına ve işgücü kıtlığına bağladılar. Faiz oranlarındaki hızlı veya beklenmedik bir artışın yükselen fiyatları köreltmesinin “keskin daralma güçlerini” tetikleyebileceği konusunda uyardılar ve enflasyonun ne kadar süreceğinin belirsiz olduğunu kabul ettiler.

Raporda, “Daha yüksek enflasyonun ortaya çıkması, hanehalklarının ve işletmelerin uzun vadeli enflasyon beklentilerinin yükselip yükselmeyeceği veya sabitlenmeyeceği sorusunu da gündeme getiriyor” dedi.


Diğer ülkelerdeki karantinalar ve gerilemeler ABD finansal sistemine de sıçrayabileceğinden, küresel ekonominin gidişatı da bir endişe kaynağıdır. Düzenleyiciler, potansiyel bir endişe olarak Çin’de “sert iniş” ihtimaline özellikle dikkat çektiler ve Çin emlak sektörünün “ağır bir şekilde kaldıraçlı” olduğuna dikkat çektiler. ” Çin, çelik, bakır ve demir cevherinin çok büyük bir tüketicisi olduğu için emlak piyasasındaki bir yavaşlama küresel emtia piyasalarına zarar verebilir.


Enflasyon F.A.Q.

<saat/>

Kart 1 / 6


Enflasyon nedir? Enflasyon zamanla satın alma gücü kaybıdır, yani dolarınız yarın bugün olduğu kadar ileri gitmeyecektir. Genellikle gıda, mobilya, giyim, ulaşım maliyetleri ve oyuncaklar gibi günlük mal ve hizmetlerin fiyatlarındaki yıllık değişim olarak ifade edilir.


Enflasyonun nedeni nedir? Artan tüketici talebinin sonucu olabilir. Ancak enflasyon, sınırlı petrol üretimi ve tedarik zinciri sorunları gibi ekonomik koşullarla pek ilgisi olmayan gelişmelere bağlı olarak da yükselip düşebilir.


Enflasyon nereye gidiyor? Yetkililer, fiyatlar çok hızlı yükselse bile, hızlı enflasyonun ekonomik ortamın kalıcı bir özelliği haline geldiğine dair henüz kanıt görmediklerini söylüyorlar. Fiyat patlamasının azalacağına inanmak için pek çok neden var, ancak ilgili bazı işaretler bunun sürebileceğini gösteriyor.


Enflasyon kötü mü? Koşullara bağlıdır. Hızlı fiyat artışları sorun yaratır, ancak makul fiyat artışları daha yüksek ücretlere ve iş büyümesine de yol açabilir.


Enflasyon yoksulları nasıl etkiler? Enflasyonu omuzlamak özellikle yoksul haneler için zor olabilir, çünkü bütçelerinin daha büyük bir bölümünü gıda, barınma ve özellikle gaz gibi ihtiyaçlara harcarlar.


Enflasyon borsayı etkileyebilir mi? Hızlı enflasyon genellikle hisse senetleri için sorun yaratır. Genel olarak finansal varlıklar, enflasyon patlamaları sırasında tarihsel olarak kötü bir performans sergilerken, evler gibi maddi varlıklar değerlerini daha iyi korudu.


Rapor ayrıca, pandeminin ekonomide kavranması zor olan değişikliklere yol açtığı gerçeğini de vurguladı.

F.S.O.C., örneğin, tele-çalışmanın yükselişinin şehirlerdeki ofis alanından talebi kalıcı olarak uzaklaştırabileceği endişesiyle ticari gayrimenkul sektörünü yakından izliyor. Bu değişim bir noktada değerlemelerde hızlı bir düşüşe yol açarsa, emlak kredisi tutan küçük ve orta ölçekli bankalara bir darbe indirebilir ve finansal sistemi istikrarsızlaştırabilir.

Finansal olmayan şirketlerde kaldıraç oranı tarihsel seviyelere kıyasla yüksek olduğundan kurumsal kredi de bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Düzenleyiciler, pandemi tarafından ağır şekilde etkilenen havayolu, konaklama ve restoran endüstrilerini izliyor ve bir temerrüt veya indirim dalgasının finans sektörünün sindirmesinin zor olabileceği konusunda uyardı.

Finansal sistem de bir dizi yeni tehditle karşı karşıya.

Düzenleyiciler, stabilcoin olarak bilinen dijital varlıkların başka bir potansiyel güvenlik açığı kaynağı olduğunu belirterek, sektör çok hızlı geliştiği için daha koordineli bir gözetimin gerekli olduğunu da sözlerine ekledi. Dijital varlıkların değerinin oldukça değişken kaldığını ve operasyonel başarısızlık, dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonu riskine maruz kalabileceklerini söylediler. ”

Dijital para birimlerindeki yatırımcılar aniden onları nakite çeviremezlerse, yeni teknoloji daha geniş finansal sistem için risk oluşturabilir. Düzenleyiciler ayrıca sabit paraların siber güvenlik ve yasadışı finansla ilgili riskler oluşturabileceğini söyledi.

F.S.O.C.’nin kural yazma yetkisi yoktur, ancak düzenleyicileri piyasa zayıflıklarını ele almaya teşvik edebilir ve belirli varlıkları veya faaliyetleri “sistemik” ve daha sıkı denetime ihtiyaç duyan olarak belirleme yetkisine sahiptir.
 
Üst