DP başkanı Uysal’dan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Kast ettiğim bireyler 6’lı masa etrafında bir ortaya gelmiş başkanlar değildir

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal “Türk Milleti’nin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin ölçüleri” içinde saydığı, “20 yıllık Akp devrinde sorumluluğa ortak olmamış olmak” tabirine açıklama getirdi.

Toplumsal medya hesabından “Bu mevzuya dair sözlerimin farklı mecralarda niyetim haricinde yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum” diyen Uysal, “Kast ettiğim bireyler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar kümeleridir. Ortak bir ömür inşası için 6’lı masa etrafında bir ortaya gelmiş partiler/liderler değildir” sözlerini kullandı.

Ne olmuştu?

Gazeteci Nihat Genç’in, Millet İttifakı’nın adayının eski Anayasa Mahkemesi Lideri Haşim Kılıç olduğu savına Uysal yaptığı açıklamayla karşılık vermişti.

“Muhaliflik’ kisvesi altında toplumsal muhalefetin gücünü tahrip etmek için adeta ‘safra üretim merkezi’ işlevi gorenlere mana yüklememek gerekiyor” diyen Uysal şunları kaydetmişti:

“CB Adayı’ tartışması üzerinden safra üretme teşebbüslerine karşı dikkatli olunması gerekmektedir”

“Sorumluluk hissiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, pahaları ve bekâsı tüm şahsi maksat ve ihtiraslarımızın önündedir! Bugünden şuurlu bir biçimde isimler üzerinden ‘CB Adayı’ tartışması üzerinden safra üretme teşebbüslerine karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Bilhassa de asparagas haber ve ‘aday toto’ niteliğindeki ‘şu aday oluyormuş, bu aday yapılamak isteniyormuş’ biçimi yayınlara prestij etmemek gerekiyor!”

Ünsal ayrıyeten adaylığa ait 3 kriter sıralamıştı:

Türk Milleti’nin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var;

1) 20 yıllık Akp devrinde sorumluluğa ortak olmamış olmak,
2) Seçilebilirlik,
3) Seçim daha sonrası 20 yılda AKP tarafınca ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla bir daha tesis etme yetisi!
 
Üst