DOGE Aşığı Elon Musk’tan Dev Gaye: 5x Yaptıracağım!

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Kripto para alanında Dogeocin (DOGE) hayranlığıyla tanınan Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter gelirini 2028 yılına kadar mevcut bedelin 5 katına, 26 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyor. İşte Musk’ın hedefi…

DOGE hayranı Elon Musk’tan Twitter’a yönelik planlarını deklare etti

Musk, toplumsal medya platformunu devralma planının bir modülü olarak, bu hafta yatırımcılara yapılan ve New York Times tarafınca görülen bir sunuma bakılırsa, birden fazla geçiş devrinde işten çıkarılacak 1.000 çalışanı işten çıkarmayı planlıyor. birebir vakitte Musk, önümüzdeki üç yıl ortasında binlerce kişiyi daha işe alarak, mevcut 7.500 olan çalışan sayısını 11.000’e çıkarmayı hedefliyor. Ayrıyeten yeni işe alınanların birçoğunun mühendis olmasını bekleniyor. Twitter’ın yıllık geliri geçen yıl 5 milyar dolardı.


bununla birlikte süreksiz olarak CEO olarak platformu devralmak istediği bildirilen milyarder girişimcinin konuşması, Twitter’ın reklamlara olan inancını gelirin yüzde 50’sinin altına düşürme ve platformun kullanıcı tabanını Twitter Blue üzere hizmetlerle artırma gayesini özetledi. Twitter Blue, kullanıcılara muhakkak bir ölçü karşılığında ekstra özellikler sunan mevcut bir hizmettir, lakin Musk’ın 2025 yılına kadar 69 milyon ve 2028 yılına kadar 159 milyon kullanıcıya ulaşacağına inandığı için bu hizmetin fiyatını düşürmeyi de planlıyor.

Musk, yeni abonelik hizmeti önerdi

Musk ayrıyeten “X” isimli yeni bir abonelik hizmeti önerdi, fakat 2028’de 104 milyon kullanıcıya ulaşmadan evvel birinci yılda 9 milyon kullanıcı kaydetmeyi ummasına karşın ne sunacağı konusunda detaylı bilgi vermedi. 2028 yılına kadar, aboneliklerin toplam gelirin 10 milyar dolarını oluşturacağını iddia ediyor.


Bu, geçen hafta Musk’ın ticari ve hükümet kullanıcıları için “hafifçe bir maliyet” olabileceğini söylemiş olduği haberi takip ediyor. Bilgi lisanslamanın 2028 gelirinin 4.4 milyar doları oluşturması bekleniyor. Musk’ın reklam veren finansmanı yerine aboneliğe dayalı bir modeli tercih ettiği söyleniyor. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Musk, kullanıcıların şahsi olarak sevdiği göğüs coin Dogecoin de dahil olmak üzere kripto para ünitesi ile ödeme yapmalarını bile önerdi.
 
Üst