Dero Nedir? Ne İşe Fayda?

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Dero nedir? Dero, geliştiricilerin uygulamaları dağıtmasına imkan tanıyan, kullanıcılara ise varlıkları üzerinde tam denetim sağlayan uygulama platformudur. Bu makalede Kriptokoin.com olarak “Dero nedir” sorusuna karşılık vereceğiz. Ek olarak platformla ilgili öteki merak edilen mevzulara da değineceğiz.

Dero nedir?

Hızlı ve anonim süreçlere ek olarak sunulan akıllı mukavele ve hizmet modeliyle dünya çapında kullanıcılara hizmet eden homomorfik olarak şifrelenmiş bir protokoldür. Monero’nun bir kod çatalı olarak ortaya çıkmıştır. CryptoNote protokolünü kullanmaktadır. Proof of Work Blockchain’i anonim süreçli bir DAG altyapısıyla birleştiren birinci kripto para projesidir. Ek olarak lokal zincirde rastgele bir katman yahut ikincil blok zincir olmayan akıllı kontrata sahip birinci CryptoNote blok zinciridir. Proje, 2017 yılında oluşturulmuştur. Açık kaynaklı bir kripto para sistemidir. Projenin gerisindeki isim “Kaptan” isimli anonim bir kriptograftır.


Dero’nun gayesi nedir?

Dero platformunun temel gayesi Monero, Zcash, Pivx üzere ağlar tarafınca tanınan hale getirilen akıllı mukavele teknolojisi kullanmak ve Ethereum, NEO, Stellar, EOS vb. ağları desteklemekti. Bu gaye doğrultusunda birinci olarak Monero’dan çatallanan Dero, daha sonra ise Golang’da büsbütün sıfırdan yazılmıştır. Lakin bu sebeple proje şu anda öbür bir koinin çatalı olarak adlandırılmamaktadır. Bugün ise platform; geliştiricilerin inançlı, açık, ölçeklenebilir merkeziyetsiz uygulamalarını dağıtabilmeleri için vardır.

Dero’nun kuvvetli tarafları nelerdir?

Dero, kendi tabiriyle güvenliğe ve kapalılığa pek ehemmiyet vermektedir. Kullanıcılar, ortak protokol seviyesinde ağ hücumlarından korunmak için ağ üzerinde özel süreçler yapabilmektedir. Ek olarak Dero teknolojisi şeffaf bir teknolojidir. İş uygulamaları için ülkü bir ortam sağlayan ağ yüküyle ölçeklenmektedir. Kullanıcısına anında senkronizasyon ve süratli süreçler vadeden platform, 18 saniyelik blok müddetine sahiptir.

Dero’nun toplam arzı ve mevcut fiyatı nedir?

Coingecko datalarına nazaran Dero’nun azamî arzı 20,999,999 DERO, toplam arz ölçüsü 18,400,000 DERO’dur. Projenin sirkülasyondaki arz ölçüsü ise 12,539,851 DERO’dur. birebir vakitte son 24 saatlik ticaret hacmi 178,388$ olan platformun piyasa bedeli 66,915,811$’dır. DERO şu anda kripto para borsalarında 5,33$ düzeyinden süreç görmektedir. Fakat 27,29$ düzeyine kadar yükselmiş ve kendi fiyat rekorunu kırmıştır.


Dero nedir? Nasıl alınır?

Platform şu anda az sayıda kripto para borsasında sürece açıktır. Platforma yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, Dero’nun süreç gördüğü borsalardan birinde hesap açmalıdır. Dero’nun şu anda yer aldığı borsalar şöyledir: KuCoin, TradeOgre, CoinEX, ViteX, STEX ve Hotbit. Projeye yatırım yapmak isteyen şahıslar, sıraladığımız bu borsalardan birinde hesap açmalıdır. Ek olarak yatırımcılar, cüzdanlarına USDT vb. bir kripto para eklemelidir.
 
Üst