CHP’li Buyruk: Kendi prestijlerinden tasarruf etmeyenler, bağımlılıkla çaba bütçesinden tasarruf ediyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘bağımlılığın önlenmesi’ emeliyle harcanan paranın azaldığını deklare etti. 2021’in birinci yarısında 2 milyon TL harcanırken, 2022’nin birinci yarısında bu harcama 1,5 milyon TL’ye düştü. Buyruk, “Kendi prestijlerinden tasarruf etmeyenler, bağımlılıkla gayret bütçesinden tasarruf ediyor. Devleti yönetenlerin bu işi ciddiye alması gerekiyor” dedi.

CHP’li Buyruk, Bakanlığın “Bağımlılıkla Mücadele” başlığı altında 2021 yılında 2 milyon 82 bin TL bütçe ayırdığını tabir etti. 2022 yılında bağımlılıkla uğraş bütçesinin 3 milyon 993 bin TL’ye çıkarıldığını belirten Buyruk, bu yılın birinci yarısında 2021 yılının tıpkı devrine oranla bağımlılıkla uğraşta daha az para harcandığını söz etti.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine nazaran, Buyruk, “Bu kâğıt üzerinde sevindirici bir gelişme olarak görünse de iş bu bütçeyi kullanmaya gelince tablo ne yazık ki değişiyor” dedi.

“Bakanlığın çaba piçinden kısması gerçek mu?”

Bakanlığın, 12 ay için ayrılan 3,9 milyon TL’den Ocak-Haziran periyodunda sırf 1 milyon 557 bin TL harcadığını lisana getiren Buyruk, kelamlarını şu biçimde sürdürdü: “2021 yılının Ocak-Haziran devrinde ise bağımlılıkla çaba için 1 milyon 979 bin TL harcanmış. Yani bakanlık, 2021 yılının birinci altı ayına nazaran 2022 yılının birinci altı ayında 400 bin TL daha az para harcamış. Uyuşturucu, gençlerimizi her geçen gün biraz daha batağına çekerken bakanlığın gayret piçinden kısması hakikat mu? Kendi prestijlerinden tasarruf etmeyenler, bağımlılıkla uğraş bütçesinden tasarruf ediyor. Devleti yönetenlerin bu işi ciddiye alması gerekiyor. Prestijden tasarruf etmeyenlerin bağımlılıkla gayret bütçesinden tasarruf etmesi kabul edilemez.”
 
Üst