CHP’li Akın: 21 aydır faaliyette olan santral, yeni hizmete alınmış üzere gösterildi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP Güç Siyasetlerinden Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Ahmet Akın, Erdoğan’ın iştirakiyle toplu açılışı yapılan 34 HES ile ilgili tenkitte bulunarak, “21 aydır faaliyette olan ve elektrik üreten santral, güya yeni hizmete alınmış üzere gösterildi ve kurdele kesim merasimi yapıldı” dedi.

CHP2li Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle gerçekleştirilen 34 yeni hidroelektrik santrali açılışında uzun müddettir elektrik üretilen santralin de yer aldığına dikkati çekti.

Alparslan 2 HES Santralı’nın açılışına işaret eden Akın, “Burada hali hazırda Kasım 2020’den beri elektrik üretiliyor. Öbür bir deyişle 21 aydır faaliyette olan ve elektrik üreten santral, güya yeni hizmete alınmış üzere gösterildi ve kurdele kesim merasimi yapıldı. Ayrıyeten güya kelam konusu santralların tamamının kamu yatırımı olduğu izlenimi verildi lakin canlı temas yapılan Gürsögüt 1 HES özel dal yatırımıdır” dedi.

“Yeni bir yatırım yapılmış üzere açılış merasimi düzenliyor”

Son senelerda sırf kamu kaynakları kullanılarak yapılan HES sayısının fazlaca az sayıda olduğunu ve özel dalın bu bahiste teşvik edildiğini kaydeden CHP Genel Lider Yardımcısı Akın, santrallar ve açılış hakkında şunları söylemiş oldu:

“AKP özel bölüm yatırımlarını güya kamunun öz kaynaklarıyla yapılmış yatırımlar üzere pazarlıyor. DSİ’nin su kullanım hakkı verdiği lakin özel dal tarafınca yatırımı yapılan santrallar kamu santrali değildir. 34 yeni santralin açılış merasiminde hangi vilayetlerde hangi santrallerin açıldığına ait bir bilgi de paylaşılmadı. Biri aylardır çalışan, oburu ise özel kesim yatırımı olan iki santrale yapılan canlı kontağın akabinde programda öteki santrallere ait hiç bir bilgi verilmemesi manidardır. İktidar ya kapasite artışı yapılan santralleri ya da yıllardır elektrik üretimi yapılan santralları güya yeni santral, yeni bir yatırım yapılmış üzere açılış merasimi düzenliyor.”
 
Üst