CHP’den Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a bölümü hakkında ‘fiilen gensoru’

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP’li Özgür Özel, 16 Nisan 2017’de Anayasa değişikliği ile milletvekillerinin elinden alınan gensoru ytesirinin yarınki görüşmelerde “fiili” olarak Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a evresinin görüşülmesi için kullanılacağını deklare etti.

Mart ayında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda katledilmesi ve cesedinin yok edilmesine ait 26 sanıklı davada savcı yargılamanın durmasını ve evrakın Suudi Arabistan’a devredilmesini talep etti.

Geçtiğimiz günlerde görülen duruşmada ise savcının talebini kabul edilmiş ve dava Suudi Arabistan’a devredildi.

Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a bölümüyle ilgili tartışmalar sürerken CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de bir açıklama yaptı. Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yarın görüşülecek bir memleketler arası muahedeyi, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve cinayet evrakının kapatılarak Suudi Arabistan’a devredilmesi sürecindeki sorumluluklara dikkat çekeceklerini ve bunu bir fiili gensoru görüşmesine dönüştüreceklerini duyurdu.

CHP Küme Başkanvekili Özel, 16 Nisan 2017 yılında yapılan referandum ile TBMM’de milletvekillerinin elinden alınan gensoru yetkisini fiili olarak yarın kullanacaklarını da tabir etti.

“Hükümetin sorumluluklarını, diplomatik sıkıntıları, yargısal meseleleri ve vicdani meseleleri tartışacağız”

Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Bugün Genel Liderimiz Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine dikkat çekti. Yarın, bir milletlerarası mutabakatta, anayasal olarak elimizden alınmış gensoru yetkisini kullanacağız. Yarınki görüşmeleri bir fiili gensoruya dönüştürerek Cemal Kaşıkçı cinayeti ve cinayet evrakının Suudi Arabistan’a gönderilmesi konusunda hükümetin sorumluluklarını, diplomatik problemleri, yargısal sıkıntıları ve vicdani sıkıntıları tartışacağız. Buradan tüm siyasi partilere davette bulunuyoruz, Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili elimizden alınmış anayasal gensoru yetkisini bir memleketler arası mutabakatta fiili gensoruya dönüştürerek ülke gündemine getirmeyi ve tartışmayı düşünüyoruz” sözlerini kullandı.
 
Üst