Bülent Arınç’tan açıklama: Adalet vurgusu Seyahat davasına gönderme miydi?

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Gezi / Osman Kavala davasındaki mahkumiyet kararları tartışılmaya devam ederken eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, “Kadir Gecesi” paylaşımında ‘nass’ hatırlatmasıyla adalet vurgusu yaptı. Arınç dünkü kelamlarının Seyahat davasıyla ilişkilendirilmesine ait olarak, “Müminler adaleti yerine getirirken fark gözetmez.Bunu hatırlatırsam manalı olur dedim. Yoksa güncelle bir ilgi kurulmasını istemedim” dedi.

Halk TV müellifi Saymaz, Arınç’ı aradığını ve tweetlerini sorduğunu belirterek, “Arınç, adaletin İslam’ın en temel nass’ı olduğunu söylemiş oldu. Şöyle devam etti: ‘Esas nass burada. Allah adaleti emreder. Her cuma günü hutbede imamlar söylüyor, cemaat baş sallıyor. Dinin adaleti emretmesi, hepimiz içindir. Müminler adaleti yerine getirirken fark gözetmez. Yalnızca yargıda değil, mesken işinde adalet var. Çocuklara, çalışanlara karşı adalet var. Bunu hatırlatırsam manalı olur dedim. Yoksa güncelle bir ilgi kurulmasını istemedim.’ ‘Ancak Seyahat Parkı sonucu bağlamında tartışılıyor’ dedim. Güldü. Şunları söylemiş oldu: ‘Ne gariptir, Kadir Gecesi’ne denk geldi. Kadir Gecesi’nde adalet için dua etmek fazlaca hoş.” sözünü kullandı.

TIKLAYIN | Bülent Arınç’tan ‘nass’ hatırlatmasıyla adalet çıkışı: Adalet, evvela adil yargılanma hakkı üzerine inşa edilmeli


Bülent Arınç bir televizyon programında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili kelamları niçiniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaşadığı polemik daha sonrası 2020’de Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Şurası (YİK) üyeliğinden istifa etmişti.

TIKLAYIN | Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Konseyi üyeliğinden istifa etti
 
Üst