Bristol'dan Roma'ya, çok ciddi kalp rahatsızlığı nedeniyle Bambino Gesù'de ameliyat edilen henüz birkaç günlük yeni doğmuş bir bebek: hikaye

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Çok ciddi kalp rahatsızlığı” ile doğan, bir aydan küçük yeni doğmuş bir bebek, Bambino Gesù pediatri hastanesinde tedavi edilmek üzere Birleşik Krallık'tan Roma'ya nakledildi. Bugün çifte operasyon geçiren küçük bebek, Hava Kuvvetleri'nin acil sağlık durumları için donatılmış C130 uçağıyla nakledildi ve dün öğleden sonra Ciampino'ya indi.

Palazzo Chigi, çocuğun Bristol Kraliyet Çocuk Hastanesi'nden Roma'ya nakledilmesinin “karmaşık bir organizasyon gerektirdiğini” açıklıyor. “Karmaşık ve hassas” olan vaka, “bu kadar genç ve ağır hastalar için türünün ilk örneği” idi.

Hayatını kurtarmak için kombine müdahale



Yenidoğan “acilen Anestezi ve Kalp Cerrahisi Resusitasyon Ünitesine yatırıldı”. Bambino Gesù doktorları, Yenidoğan Fetal Bilimleri ve Kardiyoloji Klinik Alanı koordinasyonunda “gerekli tanısal incelemeleri yaptıktan sonra, A Girişimsel kardiyoloji ve kalp cerrahisinin ilk kombine operasyonu

hayatta kalma şansını arttırmak için Bambino Gesù bir notta şöyle diyor: “Çocuğun yaşam kalitesini artırın ve yaşam kalitesini artırın.”

Yenidoğan kimdir ve neleri vardır?


Çocuğun ailesinin transfer prosedürlerini takip etmek için başvurduğu avukat Simone Pillon, Bambino Gesu'ya gelen küçük çocuğun “yaklaşık bir aylık olduğunu” ve “ameliyat gerektiren ve çok ciddi bir konjenital kalp hastalığıyla doğduğunu” bildirdi. Hassas bir tedavi edici olan babası Treviso'lu bir İtalyan ama yıllardır Birleşik Krallık'ta çalışıyor. Nijerya kökenli karısıyla tanışmış ve ayrıca yerel protokoller tarafından riske atılan bir İtalyan vatandaşı olan bir oğulları daha var. , küçüklerin bakımına adanmış İtalyan kuruluşlarına ve hukuk firmama başvurdum.”

“Konsey Başkanlığı, yerel İtalyan konsolosluğu ve Hava Kuvvetleri ile işbirliği içinde – devam ediyor Pillon – Bambin Gesù doktorları İngiliz meslektaşlarına ambulansın ve sağlık ekibinin özel donanımlı C'ye binmesini içeren bir transfer protokolü önerdiler -130 askeri uçak, yenidoğanın yolculuk boyunca doktorların ve tüm tıbbi ekipmanın bulunmasını ve ambulanstan inmeden birkaç saat içinde doğrudan İngiliz hastanesinden İtalyan hastanesine nakledilmesini garanti altına alacak. Ekip, transfer ve tedavi protokollerini onayladı ve çocuğun transferine izin vererek, Aile Mahkemesi'nde halihazırda ilan edilmiş olan ve muhtemelen çok farklı bir sonuç doğuracak olan duruşmayı iptal etti.”

“Dün sabah, 23 Nisan – devam ediyor yaşam yanlısı avukat – 46. Hava Tugayı'nın C130'u, Bambin Gesu pediatri hastanesinin mobil resüsitasyon ünitesi ve başhekim Profesör Galletti ve Profesör Di liderliğindeki tıbbi ekiple birlikte Ciampino'dan havalandı Chiara İngiltere'ye inen doktorlar ve personel, yerel pediatri hastanesine giderek gerekli kontrolleri yaptı ve çocuğun taşınabilirliği doğrulandıktan sonra onu araca bindirerek taşıma işlemini gerçekleştirdiler. Uçağın onları beklediği havaalanına götürüldü ve ardından küçük hastanın ebeveynleri de dahil olmak üzere herkesi Roma'ya geri getirdi. Bugün, 24 Nisan'da, çocuk çifte ameliyata alındı.”

Baba: “İtalya sayesinde yüreğimiz sevinçle dolup taşıyor”


Yeni doğan bebeğin babası, “Olanlardan dolayı eşimin de benim de kalplerimiz sevinçle dolup taşıyor” dedi. “Artık tüm tıbbi sürecin iyi geçeceğini umuyoruz” diye ekliyor baba, ve çocuğumuzun iyileşmesine kısa sürede ulaşabiliriz.”
 
Üst