Brazilian Digital Token Nedir? BRZ Ne İşe Fayda?

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Brazilian Digital Token nedir? Brazilian Digital Token, bedeli Brezilya realine 1:1 oranında bağlı olan bir stablecoin projesidir. Kriptokoin.com olarak bu makalede Brazilian Digital Token nedir, ne sunar, BRZ coin nedir, ne işe fayda ve nasıl alınır üzere merak edilen soruların cevaplarını derledik. Gelin, Brezilya realine endeksli bu stablecoin’i birlikte inceleyelim.

Stablecoin nedir?

Brazilian Digital Token’i açıklamadan evvel stablecoin’leri incelememizde yarar var. Stablecoin’ler kripto para dünyasındaki varlık cinslerinden biridir. Bunlar, bedeli gerçek dünyadaki bir varlığı takip eden kripto para üniteleridir. Örneğin, bir stablecoin dolar, lira yahut euro üzere bir fiat para ünitesine endeksli olabilir. birebir vakitte, altın yahut gümüş üzere bir emtiayı da takip edebilirler.


Brazilian Digital Token nedir?

Brazilian Digital Token (BRZ), pahası Brezilya realine endeksli bir stablecoin’dir. Bu kripto para ünitesi, Brezilya realinin fiyatını 1:1 oranında takip eder. Yani onun kıymetinin altına asla düşmez. tıpkı vakitte stablecoin, Ethereum Blockchain üzerine inşa edilmiştir. Ethereum, Blockchain alanındaki en tanınan ağdır. Bu niçinle, Brazilian Token’in erişilebilirliğinin öteki varlıklara göre daha fazla olduğu söylenebilir. Ayrıyeten bu kripto para, kripto para piyasasındaki birinci Brezilya tabanlı stablecoin’dir.

Brazilian Digital Token ne sunar?

Kullanıcıların Brazilian Digital Token dahil biroldukça stablecoin’e yatırım yapmasının belli niçinleri vardır. Bunların başında istikrar gelir. Buna göre stablecoin’ler, bedelini takip ettikleri varlığa muadil ölçüde rezerv barındırır. Örneğin, piyasada 1 milyon BRZ var ise, rezervde 1 milyon Brezilya reali tutulmaktadır. bu türlü varlığın pahasının her vakit fiat paraya sabit olması sağlanır.

aynı vakitte BRZ öteki birtakım kripto paraların sahip olmadığı birtakım özelliklere mesken sahipliği yapar. Buna göre BRZ, Ethereum’a ek olarak BNB, Solana, Stellar, Algorand üzere öteki tanınan ağların üzerine de inşa edilmiştir. Bu sayede tokenin erişilebilirliği ve transferi fazlaca daha kolay hale gelmektedir.


BRZ ne işe fayda?

Kullanıcılar, Brazilian Digital Token (BRZ) üzere stablecoin’lere belli niçinlerle yatırım yapar. Stablecoin’ler, bilhassa dalgalı piyasa devirlerinde bir inançlı liman misyonu görür. Yani, kripto para piyasasından çıkış yapmadan, fonlarınızı bir fiat para ünitesine yatırmanız mümkündür. Kripto paraların fiyatları düştüğünde birfazlaca kişi stablecoin’lere akın eder. Lakin bu varlıklar güvenlik ve istikrarın haricinde, yüksek getiri imkânı sunmaz. Yani, yüksek hasılatlar elde etmeye uygun varlıklar değillerdir.

Brazilian Digital Token nedir? BRZ nasıl alınır?

Brazilian Digital Token, kimi büyük kripto para borsalarında süreç görmektedir. Bu borsalar içinde FTX, Crypto.com ve Bitget bulunmaktadır. İlgili yatırımcılar, BRZ satın almak için borsalardan birine üye olmalı ve üyeliklerini doğrulamalıdır. Akabinde, cüzdanlarına BRZ süreç çfitlerine uygun bir varlık yatırarak, tokeni elde edebilirler.
 
Üst